Китайски вестник хвали България

wikipedia

wikipediaСтатия за предимствата на „Евро-китайската зона за икономическо развитие“ /ЕКЗИР/, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/, публикува „Shenzhen Daily“, вестникът на побратимения на Пловдив 15-милионен Шенджен.

В китайската версия на изданието се посочват, че България е вратата към Европа по древния Път на коприната, чиято осъвременена версия „One Belt, One Road“ е стратегията за развитие на китайското правителство. България е първата европейска страна, установила дипломатически отношения с Нов Китай, веднага след създаването му през 1949 г., припомня още вестникът.

За да се подпомогне реализацията на „One Belt, One Road“, е създадена специална изложбена зона на 17-ия Chinese International Hi-Tech Fair (CHTF), който се провежда в Шенджен от 16 до 21 ноември.

Именно в тази зона Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ презентира предимствата на България и Пловдив като инвестиционна дестинация, съобщава в. „Стандарт“, който цитира китайското издание.

Чрез създаването на ЕКЗИР ние реално подкрепяме с конкретни действия политиката на китайското правителство „One Belt, One Road“, казва за „Shenzhen Daily“ Катя Стайкова, директор „Връзки с обществеността“ на БКАБР.

Като член на ЕС и НАТО, България географски е най-първата европейска страна, чрез която древният Път на коприната достига Европа, пише изданието. „Евро-китайската зона за икономическо развитие“ се намира в района на Пловдив – най-старият жив град в Европа и вторият по големина в България. ЕКЗИР със своето силно стратегическо местоположение се превръща в икономическо предмостие между Китай и европейските страни, посочва вестникът.

В статията се подчертава, че в България са най-ниските данъци в Европейския съюз, най-ниските оперативни разходи за бизнес, както и че е страна с добър климат и прекрасна природа, и приятелски настроени хора.

Публикацията за ЕКЗИР в „Shenzhen Daily“ се осъществи с помощта на офиса на община Пловдив и БКАБР в Шенджен.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.