Българка създаде първият БГ електрически скутер
Българка създаде първият български електрически скутер. Десислава Николова е бивш възпитаник на Русенския университет и е инженер по специалност.

Тя вече има своя компания, а първото й изобретение беше представено на Изложението на техниката в Русенския университет.

Скутерът може да измине 60 км с едно зареждане на батерията, която в 72 волта. Зареждането става чрез стандартна електрозахранваща мрежа от 220 волта като към скутера върви и зарядно. Двигателят е 1500 вата.

Десислава е отделила 2 години на този проект. Скутерът вече се е сдобил със сертификат, който важи за цяла Европа.

Младата дама разказва, че идеята й е дошла, защото е искала да даде възможност за алтернативен транспорт. Тъй като в днешно време автомобилът е по-скоро в тежест, отколкото в помощ, ако погледнем от гледна точка на поддръжката му, Десислава е искала да измисли нещо, което ще излиза на потребителя много по-евтино.

Но по-ниските разходи не са единственото предимство. Скутерът се грижи и за околната среда, тъй като не отделя вредни емисии. Електрическият скутер не се нуждае от огромна поддръжка, тъй като нямат нужда от течности, масла и гориво.

Друго огромно предимство е това, че притежателят не плаща данък и такса за паркинг. Освен това много по-лесно се минава през задръстване с компактен скутер, отколкото с лека кола.

Десислава Николова наблюдава огромен интерес към изобретението си от страна на корпоративни клиенти. Цената за един скутер е 2999 лв.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.