Българчета измислиха образователна игра за опазване на околната среда

ТУЕС

ТУЕС
Проект за образователна игра, която ангажира дългосрочно играчите да се грижат за околната среда, спечели първата награда на ученическия хакатон в Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) HackTUES 2. Състезанието се проведе от 9 до 11 октомври 2015 г. с участието на 18 отбора от ученици от 8 до 12 клас в ТУЕС, които разработваха проекти, подпомагащи опазването на околната среда и социални каузи.

Проектът за игра TreeHack с десктоп, мобилно и онлайн приложения, който спечели първо място в състезанието, е разработен от отбор ASDF Unicorns – Жанет Хаджиангелова, Мария Стоянова, Георги Данчев, Николай Миланов и Димитър Кацаров, ученици от 9 и 11 клас в ТУЕС.

Втора награда журито връчи на отбор Walking Chaos за проекта за уебсайт за продажба и обмен на продукти от рециклирани материали с функционалност за даряване на част от сумите от реализираните продажби.

Отбор The Tanks спечели трета награда за приложението за лекари и медицински работници MedHack, което предоставя информация за назначеното лечение и предписаните лекарства на пациентите, чрез разчитане на уникален баркод за всеки пациент.

Специалната награда за най-добра презентация и наградата на Chaos Group беше връчена на отбор For Code Sake за приложението им за синхронизирано изпълнение на песни от няколко мобилни телефона.

Отбор Pe6o получи специална награда от Astea Solutions за проекта си за игра, която чрез интеграция на различни технологии и приложения стимулира играчите да бъдат физически активни и да правят упражнения, за да подобрят представянето на своите онлайн герои.

Отбор Fanatic спечели специалната награда на Microsoft за проект за приложение, което би улеснило електронното гласуване, чрез разчитане на лични карти и онлайн справка в база данни от избиратели.

Осмокласниците от отбор Alfa спечелиха наградата на MusalaSoft за проекта си за уебсайт с информация за различни заболявания.

Отборите, класирани на призовите три места получиха и награди от Делта.бг.

ТУЕС

ТУЕС

Второто издание на HackTUES – хакатон, организиран от ученици за ученици, затвърди успеха на първото състезание, което се проведе през м. юни тази година. Основната цел на HackTUES е да се даде възможност на ученици от различни класове да работят заедно и да придобият практически опит в създаването на софтуер, в работата в екип и в подкрепата на обществени каузи.

HackTUES 2 е подкрепен от Astea Solutions, ChaosGroup, HackBulgaria, Microsoft, Obecto, SAP, Musala Soft, Delta.bg и Telerik, a Progress Company. Медиен партньор на хакатона е Socialevo.net. Събитието е част от Европейската седмица на програмирането (EU Code Week), която цели да популяризира програмирането сред широк кръг млади хора.

 „Хакатонът е поредното доказателство, че учениците винаги има с какво да ни изненадат. Чудесните идеи, разработени от учениците, правят това състезание уникално и няма съмнение, че HackTUES вече се превръща в една от добрите традиции в ТУЕС“ – каза доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на ТУЕС.

Хакатонът е вид състезание по програмиране за ентусиасти, които създават продукт за разрешаване на конкретен казус. Участващите отбори, работят фокусирано в продължение на няколко дни, събрани на едно място.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.