Начало Made in BG Български продукт лекува депресията

Български продукт лекува депресията

от LittleBG
0 Коментар

Ние, българите трябва да сме много щастливи хора. Питате се защо ли? Като нация, която е родина на киселото мляко, то трябва да сме много здрави и никога да не страдаме от депресия.

Този извод може да се направи от ново изследване, публикувано тези дни в Psyblog. То гласи, че депресията се лекува, ако ядем храни с пробиотични бактерии, каквото е именно киселото мляко. Лактобацилус, с други думи, е тайната за лечението на депресивните състояния, твърдят учените.

Ролята на чревната микробиология като съществен фактор за психичното здраве е в центъра на изследователски интерес напоследък.

Учените открили, че когато мишките в изследването са били подложени на стрес, състава на бактериите в червата им се променят. Основната промяна е намаляването на Лактобацилус, което е било свързано с депресивно поведение в мишките.

продукт, кисело мляко, депресия

Храненето им с полезната бактерия почти изцяло е прекратило депресивното поведение. Учените са открили механизъм за това как тази промяна в червата е довела до депресия (чрез метаболит, наречен кинуренин). Сега те възнамеряват да продължат да изследват ролята на кинуренин в депресията:

„Проведени са известен брой изследвания при хора голям брой при животни, които говорят за това как този метаболит, кинуренинът, може да повлияе на поведението“, обясняват авторите на изследването. „Той е продукт на процесите на възпаление, за който е известно, че е свързан с възпалението. Но все още остава въпросът: Как? Как тази молекула засяга мозъка? Какви са процесите? Това е пътят, по който искаме да поемем.“

Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност