Българин направи игра, тотален хит в Германия и САЩ

игра

24-годишен българин създаде настолна игра, която е на път да се превърне в световен хит. Тя се казва Among Thieves, а за да оцелеете в нея, са ви нужни няколко карти и картонени монети.
Тук няма полиция и закони – необходими са само бистър ум и светкавична реакция.

Създателят на играта е Васил Лозанов – юрист по образование и запален геймър по душа. Още от дете мечтае един ден да създаде своя настолна игра.

„Аз бях един от основните в нашата групичка, който измисляше разни… сещате се чертаене на листчета, кръгчета, подксачане, пионки“, разказва той пред Bulgaria ON AIR.

И години по-късно мечтата става реалност. Само за 4 часа Васил успява да измисли правилата на Among Thieves, а година по-късно да привлече десекти хора в светът на крадците.

„Между трима и петима души влизат в ролята на крадци, които се борят за титлата на майстор крадец и се състезават помежду си да ограбват невинни жители, но и също така да крадат един от друг. Играта е с карти, за да може да се носи по-лесно насам-натам“, обяснява Васил.

И не крие рецептата за успех – малко усилие и достатъчно желание. И макар, че е от т.нар. модерно поколение, Васил смята, че настолните игри не отстъпват по нищо на компютърните.

Играта е станала популярна в много страни от света, включително и в САЩ и Германия, където интересът е най-голям.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.