Не е за вярване! Българите, работещи в чужбина, повече от тези у нас

littlebg.comКуриозна статистика – българите, които работят в чужбина са повече от тези, които работят у нас, съобщава Нова телевизия.
Според данни на Агенцията за инвестиции, в страната работят около 2 милиона и 200 хиляди българи, докато извън граница препитанието си осигуряват 2 милиона и половина наши сънародници.
На фона на тези данни, от днес официално започна кампанията за набиране на български студенти за работа в Съединените щати.
Програмата съществува от 2000 година. Само през 2013 повече от 7 хиляди студенти са намерили работа или са пътували отвъд океана. Най-често българските младежи работят като спасители, сервитьори, в хотели, в увеселителни паркове или хранителни вериги.
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.