Български фотограф засне ограмна акула, която минава под заспал рибар

китова акула

Български фотограф улови уникален момент – полузаспал рибар в лодка край бреговете на Филипините, който така и не разбира, че под него минава огромна китова акула.

Снимката е публикувана от Daily Mail и е заснета от българския фотограф Димитър Караниколов. Кадърът е уловен с дрон, разкрива българинът. „Направих над 200 кадъра на сцената от различни ъгли в продължение на 15 минути“, казва Димитър Караниколов пред Fox News. Той уточнява още, че най-доброто време за правене на снимки е около 7 часа, когато водата е най-спокойна.

В Instagram профила му има и други невероятни снимки на най-големия представител на семейството на акулите, който за разлика от кръвожадните си роднини е съвсем безопасен морски обитател.

Карайколов споделя, че снимата с китовата акула всъщност е на бебе и че възрастните са много по-големи и стигат до 12 метра. „Това е най-големият вид риба в света и те не са опасни за хората“, успокоява Караниколов.

Българският фотограф снима от 10 години, като най-вече се фокусира върху травъл фотографията. „Фотографията е по-скоро хоби за мен и това не е моята основна професия“, каза Караниколов.

„Започнах да правя снимки като част от моята работа, но тогава намерих страстта ми и започнах да правя повече снимки. Пътувам по света, като правя снимки – Монголия и Ботсуана. Обичам фотографията“, разкрива Димитър.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.