Годишна вечеря на Федерацията на общността на езиковите училища в Сидни

LittleBG

LittleBG

На 13 юни, събота, в град Сидни, Австралия, в клуба на кипърската общност се проведе ежегодната конференция на Федерацията на общността на езиковите училища /ФОЕУ/ на австралийския щат Нов Южен Уелс, чиято столица е Сидни.

На официалната вечеря присъстваха учители, културни дейци и представители на всички  57 езикови общности от най-големия австралийски град – арабска, арменска, асирийска, бенгалска, бирманска, бурундска, българска, виетнамска, германска, гръцка, дарийска, датска, динка, едо, ивируа, ивритска, индонезийска, испанска, италианска, китайска, корейска, кхмерска, лаоска, македонска, малайска, маорска, малтийска, непалска, пенджабска, персийска, полска, португалска, пука пука, пулаарска,  румънска, руска, санскритска, сингалска, словашка, словенска, сръбска, тайландска, тамилска, тонганска, турска, украинска, унгарска, урдска, финска, филипинска, френска, хиндуистка, холандска, хърватска, чешка, шведска и японска.

Българската езикова общност бе представена от двама учители от българското неделно училище „Д-р Петър Берон“.

Тържествени речи произнесоха Алберт Вела, президент на ФОЕУ, Виктор Доминело, министър за иновации и по-добро регулиране, Джон Аджака, министър на мултикултурализма, както и други официални гости.

Бяха отличени с грамоти най-заслужилите ученици и всички учители с над 10-годишен стаж.

Вечерята приключи с пожелания за бъдещи творчески и житейски успехи и все така да продължават да съхраняват езиковото си наследство.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.