„Фестивалът на розата“ е новият туристически маршрут

Интернет

Интернет

„Фестивалът на розата“ е новият туристически маршрут, един от осемте в България, който обхваща основните обекти в Долината на розите и в Долината на тракийските царе. В Казанлък са разработени и 7 местни туристически продукта по линия на Оперативната програма „Регионално развитие“.

Това съобщи в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тази година той се проведе под егидата на ЮНЕСКО. През 2014 г. само през трите кулминационни дни на фестивала градът е бил посетен от 150 хиляди души.

„Тук има повече от 1500 могили и още много работа за всички наши археолози, учени и изследователи и съм сигурна, че няма да сме само на трето място след Италия и Гърция по артефакти, а можем да бъдем наравно с тях“, заяви Ангелкова.

На празника догодина ще бъде открит и новият музей на розата. За изграждането му кабинетът отпусна половин милион лева.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.