Боровец – най-доброто място на света да се научиш да караш ски

gallery.guide-bulgaria.com

gallery.guide-bulgaria.com
Боровец – няма по-добро място на света от българския курорт, на което да се научите да карате ски. Това заключение правят от британското издание „Дейли Мирър“. Англичаните хвалят Боровец като евтина и забавна дестинация за любителите на ски туризма.

Освен това според британците самоковското градче е много подходящо и за семейна почивка. В статия, специално отредена за Боровец, в. „Дейли Мирър“ пише още, че Боровец разполага с писти, дълги 58 км. Все пак според автора на материала – Алън Палмър, пистите на Боровец са по-подходящи за начинаещи скиори, така че ако искате силни усещане, не очаквайте чудеса.

Англичанинът Алън се е допитал до български ски учител – Иван Перниклиев, за ски условията на Боровец. Българинът съветва да се отдадете на заслужена почивка в Боровец през март, когато има много сняг и небето над планината е синьо.

Освен ските, английският журналист е впечатлен и от заведенията в Боровец и обръща специално внимание на тях в материала си. „Има предостатъчно местата за почивка, храна и напитки по склоновете и са значително по-евтини, отколкото в Алпите.“

Алън дори дава пример за цената на един обяд в Боровец – а именно – 22 лева или 8,5 британски лири и включва две пълни купички с пилешка супа, хляб и две халби бира. Очевидно англичанинът е изключително впечатлен от тънките цени в България, тъй като изрично споменава, че е пил бира Гинес за 2,50 лири в Боровец.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×