5 напитки, които само българите пият

напитки, ракия
Българинът е любител на добрите и качествени напитки. Ракията е известна по цял свят като типично българско питие, което българите пият и без свян, се хвалят с него.

Но какво друго типично българско пият българите?

Ето 5-те типични български напитки:

Ракия

Ракията е традиционна българска напитка. Приготвя се чрез дестилация на ферментирали плодове. Най-разпространените видове са гроздова и сливова ракия.

ракия

Айрян

Друго характерно за българите питие. Приготвя се от кисело мляко, вода и сол. Обикновено българинът го употребява с баница или като изтрезняване след напиване.

айрян

Боза

Бозата е неферментирало или слабо ферментирало питие, приготвено чрез изваряване на каша от зърнени храни, последващо пасиране (за отстраняване на триците), разреждане с вода и подслаждане със захар. Българинът обожава комбинацията баница и боза за закуска.

боза

Лимонада

Лимонада е безалкохолна напитка с вкус на лимон. В миналото за лимонада се е смятал прясно изцедения сок от лимон, разреден с вода. Лимонадата е една от най-старите безалкохолни напитки за масова употреба.

limonada, лимонада

Сок от кисело зеле

Киселото зеле е хранителен продукт, получен при ферментацията на пъпките на зелето в специално приготвена саламура, основно под въздействието на лактати. А сокът му е идеален за изтрезняване.

рак

бТВ

3 коментара

  1. Донго Бонго 19/11/2016
  2. Живко Кирилов 19/11/2016
  3. Ивайло Николаев 21/11/2016

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.