15 причини да посетиш България още сега!

15 причини

България е необикновена страна. Тя може толкова лесно да ви очарова с красивата си природа и в същото време е пълна с изненади, които ще ви оставят без думи.

Не е лесно да се опише на един чужденец какво представлява България в действителност – някои неща просто трябва да бъдат почувствани.

Прекрасната природа, планините, плажовете, храната, жените – всичко това трябва да се опита, за да се разбере напълно. Но можем да кажем само едно нещо със сигурност – веднъж опознали България, нейният чар ще ви накара да се влюбите в нея, неизбежно.

Има стотици причини, поради които хората продължават да идват в тази малка балканска страна, въпреки че е един от най-бедните членове на Европейския съюз с високи нива на корупция и съмнителни политици. И все пак, България остава чудесна туристическа дестинация, която заслужава да бъде опозната – от красивите брегове на изток до високите планини на запад.

Простичко казано България е страна, която ще ви накара едновременно да я заобичате и намразите, докато ядете шопска салата и пиете ракия в някое чудесно селце, от което се открива зашеметяваща планинска гледка.

Нека видим кое прави България толкова удивителна дестинация. Представяме ви 15 причини на сайта gruborpub да посетиш България още сега! 
1. Полетите са евтини

Няколко водещи авиокомпании предлагат редовни евтини полети до София, столицата на България, така че може да направите добра сделка за „без пари“. На България се гледа като на гореща дестинация и все повече компании са заинтересувани от откриването на нови маршрути за в бъдеще.

2. Пиене на открито

Бира в парка? Защо не. В България можете да пиете свободно на улицата или в парка, защото няма закон, който да забранява това… Освен ако не изпиете толкова много бутилки бира, че да започнете да нарушавате спокойствието на околните.

3. Храната  

От баница до кюфтета – българската кухня е наситена с вкусове и аромати и всичко е много вкусно. Пригответе се да качите няколко килограма, докато сте на почивка там.

20160410_162726-e1461054763986
4. Зеленчуците  

Благодарение на благоприятния климат и плодородните почви, България произвежда едни от най-вкусните плодове и зеленчуци. Трябва да опитате селския домат през лятото – няма нещо по-вкусно на света.

DSC_00881-1024x680-1024x680

5. Бялото сирене

Българите обичат своето бяло сирене. То е незаменима част от шопската салата, но върви също толкова добре и с лютеница. По традиция се приготвя от краве мляко. То е по-дебело и по-твърдо от гръцкото сирене „Фета“ и може да бъде използвано в различни рецепти. Ако искате да опитате уникалното българско сирене, търсете по-малки местни производители, защото те правят най-доброто сирене.

86185069queijo-branco-engorda
6. Тези пленителни слънчеви плажове…

Има морски курорти за всички – от известния парти курорт Слънчев бряг през девствените плажове на Иракли, които учениците обожават до курортите, подходящи за семейни ваканции. Можете да прекарате цялото лято на брега на морето и пак няма да ви бъде достатъчно.

14836460092_c4a39fb4a3_c

7. Бързият интернет  

България е сред 20-те страни с най-бърз интернета в света. Звучи добре, нали? Също така има и много места с безплатен достъп до wi-fi в София и други големи градове.

8. Местните са приятни хора с чувство за хумор  

Българите са наистина чудесни и приятелски настроени хора с добри сърца, които ще се погрижат добре за вас. Те ще ви поканят в своите домове, ще ви нахранят и дори ще ви поканят да преспите у тях. Нека не забравяме и тяхното страхотно чувство за хумор – не можете да се отегчите дори за секунда. Българите могат да ви накарат да се смеете, дори когато ви е тъжно, така че най-добре пазете българските си приятели наблизо.

event_41429
9. Транспортът е евтин

Пътуването в България е лесно и достъпно, така че опитайте да посетите колкото е възможно повече места, докато сте в страната. И все пак, пътната инфраструктура не е толкова добре развита. Ако наемате кола под наем, внимавайте с дупките по пътя!

10. Живописните села

Малките живописни селца в България са местата, където можеш да се насладиш на автентичния български дух. Почти всеки българин има поне по едно село, което посещава от време на време, за да види своите баби и дядовци. Селото е мястото, на което отиваш, за да си починеш, да се насладиш на прекрасната природа и за да ядеш домашно кисело мляко или свежи зеленчуци от градината. Истински рай!

6107883Q

11. Всеки ден е ден за купон

Българите обичат да се забавляват, може би това е в кръвта им. Те винаги намират достатъчно енергия за забавления. Дали е понеделник или сряда, няма значение – всеки ден е подходящ за купони.

12. Алкохолът и цигарите са евтини

За добро или лошо – цената на алкохола е абсурдно евтина. Можеш да закупиш бутилка водка за 7 лева, което се равнява на 4 долара и кутия цигари за 3 долара. Вносните стоки също са на много изгодна цена.

13. Спиращите дъха гледки

Няма много страни в Европа, които могат да се похвалят със своята природа, така както може да го стори България. На такава малка територия можеш да откриеш планини, реки, плажове, долини, плата, езера, които ти предлагат спиращи дъха гледки и незабравими приключения.

2938464959_f3661c362b_b-1024x681
14. Умните и красиви жени

Българските жени са известни по целия свят със своята естествена красота. Много чужденци се местят да живеят в страната, защото са се влюбили в българка. Имайте това предвид!

12974410_630925423725803_9067860077632259212_n

15. Евтино е

В действителност продуктите и услугите в България струват по-евтино от тези в други европейски страни, така че ваканцията в балканската страна няма да ви разори.
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.