Начало Стара планина Знаете ли кои са 10-те най-популярни забележителности във Велико Търново?

Знаете ли кои са 10-те най-популярни забележителности във Велико Търново?

8 коментара
община Велико Търново

община Велико Търново

Най-големият световен туристически портал TripAdvisor описва  10-те най-популярни забележителности във Велико Търново.

Кампанията на платформата е кръстена „10 неща, които трябва да направя във Велико Търново”. Тя е достъпна на повече от 30 езика, на които е преведен сайтът. Различни интернет страници и блогове с туристическа насоченост също публикуват информацията от първоизточника.

За Велико Търново авторите на туристическото проучване поставят на първо място посещение на крепостта Царевец. Следват запознаване с автентичните занаяти с разходка по Самоводската чаршия и тур до Преображенския манастир. Паметникът на Асеневци, храмовете „Св. Св. Петър и Павел”, „Св. Четиридесет мъченици” са на четвърто, пето и шесто място в списъка с препоръчани обекти.
Останалите места в Топ 10 заемат римският град Никополис ад Иструм, Мултимедийният посетителски център „Втора българска държава” и Констанцалиевата къща в Арбанаси. Участие в безплатните пешеходни турове, организирани от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”, също попада в списъка на нещата, които един турист задължително трябва да направи в старата българска столица.

В популярния сайт Велико Търново се представя с общо 23 туристически обекта и услуги. В класацията попадат музеи, църкви, търговски обекти със сувенири и подаръци, галерии и заведения. Част от забележителностите, които попадат в полезрението на световната интернет платформа, бяха включени в европейски проекти за подобряване на туристическата инфраструктура и атракции, спечелени и реализирани в първия управленски мандат на кмета Даниел Панов. По негова идея в този период бе създаден и Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов”.

8 коментара
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност