Колко са сложни ски пистите в българските зимни курорти?

ски

Колко са сложни ски пистите в български зимни курорти? Отговорът на този въпрос може да намерите в новия интерактивен модул на Министерството на туризма.

От днес всеки любител на зимните спортове може да се запознае на едно място с възможностите за практикуването им на територията на страната през интерактивен модул на интернет сайта на Министерството на туризма.

Пилотно в модула са включени пистите на трите ни големи зимни курортаПампорово, Банско и Боровец. Те са нанесени на реални карти, с възможност за няколко техни визии.

Модулът съдържа информация единствено за пистите, които вече са били категоризирани от създадената комисия, съгласно правилата на новосъздадената Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в България.

Те са разделени на зелени, сини, червени и черни, съобразно степента им на сложност. Всяка от пистите е била проверена от експертите на министерството и външните специалисти, привлечени за нейната работа.

За удобство на туристите са създадени връзки към официалните интернет страници на всеки от курортите с бързи бутони към камерите, които предават в реално време ситуацията на най-посещаваните им писти.

„Модулът ще продължи да се развива, като в него ще бъде добавена информация и за по-малките ни курорти“, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.
По думи те ѝ ще се направи и английска негова версия, за да е полезен и за чуждестранните туристи.

„2016-а е специална за всички нас, защото най-старият планински курорт не само в България, но и на Балканите – Боровец отбелязва 120 години от основаването си“, каза още министър Ангелкова.


Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.