Български курорт оглави класация за най-ниски цени в Европа

Слънчев бряг

Британската компания Post Office Travel Money е направила анализ на типичните разходи по време на лятната почивка. По този критерий е направила класация за курортите с най-ниски цени в Европа.

За наше щастие, класацията се оглавява от български курорт.

Става дума за Слънчев бряг, който освен известен с вечните си купони и нощен живот сред чужденците, се оказва и доста евтин за тях. Черноморският ни курорт се оказва най-изгоден, тъй като за 51,61 евро може да си прекарате чудесен летен ден.
За тези пари може да изпиете чаша кафе – около 2 евро, а бирата е около 1 евро. В същото време за чаша вино ще трябва да платите 1,5 евро, а слънцезащитни продукти биха ви стрували 5 евро за брой, отбелязва още британската класация.

Обядът е на още по-невероятна цена – за две блюда ще трябва да платите едва 9 евро, тристепенно меню за двама с бутилка вино пък излиза около 27-30 евро, пише още The Independent.

На второ място по ниски цени е португалският курорт Алгарве, където за един ден престой ще ви трябват 59,21 евро. Вечеря в курорта заедно с виното ще ви струва няколко цента по-евтино, отколкото в Слънчев бряг – 26,85 евро, а слънцезащитни продукти могат да бъдат закупени за 7,5 евро. Португалската чаша кафе е 0,80 евро, а обядът за двама – за около 17,5 евро.

Ден в Лимасол, Кипър пък ще ви струва 65 евро, включително с кафе за 1,75 евро, местна бира – 1,8 евро и слънцезащитен крем за 7 евро.
На четвърто място в класацията е Коста дел Сол, Испания – 66,27 евро на ден. През свободното си време за вечеря за двама и бутилка вино ще ви струва 31 евро, обяд за двама – 18,5 евро, слънцезащитни продукти – 5 евро, а местната бира и кафе ще струва 2 евро и 1,2 евро.

На пето място в класацията е друг испански курорт Гион – 76.8 евро. Там една вечеря е 37 евро, обяд – 13,5 евро. Крем за защита от слънцето е на стойност около 9,5 евро, а кафето и бирата – 1,2 и 2,2 евро.
Последната позиция в класацията е за острова на огъня и ветровете Менорка (Испания), където за един ден почивка ще са ви необходими 93,5 евро. В класацията преди Менорка се нарежда гръцкият остров Корфу с 91 евро.

За да се отпуснете на турския Мармарис ще са ви необходими  89 евро на ден, а в хърватския град Пореч 82 евро.

Подобни материали:

България – най-евтиното място за почивка за един европеец
Синеморец – небесносиният, заснет от дрон
Хотелите у нас: Пети по гостоприемство и приветливост в Европа
Ще почивате в България? Ето какво трябва да има в стаята ви!
Български хотел в Топ 5 в света

×