I Love Bulgaria – за туристите в България

I Love Bulgaria
Страната ни вече има единна платформа и мобилно приложение към нея I Love Bulgaria, която обединява всички елементи на туристическия сектор.

Иновативният продукт бе представен от министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на английска технологична компания – Horizon Software Solutions, която е разработила продукта.

„Както знаете фокус в националната ни програма за реклама е дигиталният маркетинг, а платформата, която представяме днес, предлага някои от най-съвременните му компоненти“, каза министър Ангелкова.

Платформата може да бъде свалена и като мобилно приложение през всеки смарт телефон.

„С тази платформа обединяваме всички елементи на туристическия сектор на едно място – туристически обекти, места за настаняване, заведения за хранене и всички съпътстващи услуги“, посочи министър Ангелкова.

По думите ѝ в рамките на ангажимента към Министерството на туризма в него са включени 100-те национални туристически обекта.

Пилотно продуктът бе пуснат в две регионални негови версии – за Добрич и за Варна. Днес вече и двете са част от националната платфомра, като предстои и множество други общини да бъдат включени. Договорено е това да бъде безплатно за тях.

От днес започва поставянето и на специални табели на всеки от обектите, които ще могат да бъдат сканирани през мобилните телефони на туристите и по този начин да научават повече информация за тях“, обясни Николина Ангелкова.

Всяка табела има уникална холограма – т.нар. QR код, който може да се сканира с мобилно устройство. Така туристът получава информация за обекта, който е посетил, но паралелно с това печели бонус точки, срещу които получава и поощрителни награди.

В световен мащаб опита показва, че това мотивира много повече хората да пътуват и проворкира по-голям интерес в по-малките, обясниха от фирмата-разработчик на платформата.

Много важно е да отбележим, че както платформата, така и информацията за всеки от обектите ще е достъпна на 12 езика към днешна дата, и позволява информацията за обектите да бъде предоставяна на неограничен брой езици – в дългосрочен план“, подчерта министърът на туризма.

За целите на по-доброто планиране на маркетинговите дейности на министерството е много важно, че всеки потребител, който изтегли приложението, ще бъде регистриран в системата.

„Така ние ще имаме много точна информация туристите от кои важни за нас туристически пазари, какво търсят и кои обекти посещават и съответно да планираме маркетингови кампании таргетирани по националност, пол, възраст и др.“, поясни тя.

Фирмата-разработчик вече има заявки за изграждане на подобни платформи и за други държави, но България е първата, в която тя ще действа с толкова много компоненти, стана ясно по време на събитието.

В момента Horizon Software Solutions разработват I Love France, I Love Monaco, I Love Australia, а плановете са броя на държавите през следващата година използващи тази платформа да достигне 50.

В договора между фирмата и Министерството на туризма е включено както пускането на платформата на национално ниво, така и маркетинговото му обслужване и възможността за безплатно включване на общините към него.

4 коментара

  1. Велчев 20/12/2016
    • Maria 20/02/2017
  2. Зоя Господинова 30/04/2017
    • Иван 19/05/2017

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×