„Сграда на годината“ е във Варна

За 15-и пореден път Националният конкурс „Сграда на годината“ направи преглед на най-хубавите сгради в България, реализирани през изтичащата година. Това е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас.

28-членното жури, съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и водещи компании от бизнеса, с председател зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, единодушно присъди първа награда в категорията „Жилищни комплекси“ на „Акварел Резиденс“ – Варна.
Впечатляващият комплекс от затворен тип във варненския квартал „Бриз“ е изграден от фирма Планекс. Инвеститор на отличената сграда е Планекс Инвест, проектант – арх. Мартин Христов, а конструктор – инж. Веселин Първанов.

Акварел Резиденс демонстрира визията на Планекс за подобряване средата на живот и максимално приближаване към природата. Комплексът в най-голяма степен покрива съвременните изисквания за „зелена сграда“– енергоефективност, влагане на естествени материали, създаване на нови зелени площи.

Основният приоритет при композирането на сградите в Акварел Резиденс е запазването на иглолистната растителност в съчетание с комфорта на обитаването.

От пролетта досега много хора искаха да им покажа Акварел. След разходката почти всички сядаха в парка и казваха „Не ми се тръгва оттук“. За мен това също е оценка“, каза управителят на Планекс инж. Пламен Андреев.

Това е поредната престижна награда за варненската строителна компания. През октомври Акварел Резиденс бе обявен и за Най-добрата жилищна сграда във Варненска област на конкурса „Златен отвес 2016“.

"Сграда на годината", Варна

Планекс се утвърди като една от водещите български строително-инвестиционни компании с 26-годишен опит и множество реализирани проекти (над 1 200 000 кв.м.). От 2007 г. насам е сред петте най-добри български компании в областта на високото строителство.

Портфолиото на Планекс включва разнообразни обекти: хотели и ваканционни комплекси, жилищни сгради, търговски и офис центрове, молове, индустриални и логистични сгради, инфраструктурни проекти. Със собствено ноу-хау, високо технологично и организационно ниво и спазването на стандартите за качество, фирмата е спечелила отлична репутация в браншовите среди и сред инвеститорите, и се е превърнала в еталон за качество и стил в строителството.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.