Начало Стара планина Мобилно приложение ни разкрива непознатата Странджа

Мобилно приложение ни разкрива непознатата Странджа

от LittleBG
3 коментара
strandja.bg

strandja.bgТуристите вече могат да организират по-лесно екскурзията си в красивата, но непозната Странджа. Ново мобилно приложение показва основните маршрути, пътеки, места за подслон, природни и културни забележителности на територията на най-големия природен парк в България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Продуктът е разработен по проекта „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа“ и е финансиран по Оперативната програма „Околна среда 2007-2013 година“.

Приложението обхваща територия от 1917 кв. км – това е площта на парка плюс 10-километрова буферна зона. То е безплатно и работи без да имате интернет или обхват на телефона, което е важно, защото мобилните апарати нямат покритие навсякъде в планината, отбелязват от ведомството.

Странджа е рядко населена, може да обикаляте с дни без да срещнете човек. Ако разполагате с „навигация“ на телефона си, може да се придвижите по-бързо и по-лесно до най-близкото населено място, къща за гости, чешма или заслон, се отбелязва в съобщението.

Единственото условие за инсталирането на продукта е да разполагате със смартфон, оборудван с GPS. При липса на достатъчно памет в телефона, може да го заредите във външната памет на мобилния апарат.

Приложението може да бъде изтеглено от следните линкове:

– за Android OS – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bitmapbulgaria.strandja
– за Apple iOS – https://itunes.apple.com/bg/app/pp-strandza/id1038702060?mt=8

Информацията е организирана в шест секции – „Откъде да минем“, „Къде да отседнем“, „Важно е да знаем“, „Какво да видим“, „Какво опазваме“ и „Галерия“. Описани са всички плажове в морската част на парка, както и 40 къщи за гости, които носят запазената марка „Странджа“. Тя гарантира, че в туристическия обект се предлага автентична и качествена услугата.

Има богата информация за природните и историческите забележителности, както и за флората и фауната на планината.

Паралелно с мобилното приложение по проекта е изготвена и уеб-базирана Географска информационна система на парка и GPS-карти на туристическите маршрути.

До края на ноември приложението ще бъде представено пред медиите и обществеността.

3 коментара
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност