България – най-желаното място за туристите в Европа

littlebg.com

freeimages

Гордост за България – след като Созопол стана дестинация номер две в света, сега Discovery Channel  обяви България за най-желаното място за туризъм в Европа.

Малка България е на първо мястo сред най-желаните дестинации за туризъм в Европа, сочи проучването, проведено сред повече от 30 000 души. Радостната новина обявиха представители на телевизонната компания по време на Шестата международна среща на туроператорите в Пловдив.

Жерар де Фровил от ръководството на медията в Париж обясни, че зрителите са посочили нашата страна като място, което искат да посетят сега. По думите му това е в резултат от кампанията с Министерството на туризма, която представя България с видеоклип по 4 телевизонни канала.

Лорънс Пейвли от мениджърския екип на Discovery в Лондон заяви, че при сегашното си посещение в Пловдив ще направят много снимки, а по-късно планират да се върнат отново и да снимат филм за града.

Над 110 туристически организации от 16 държави участват в престижния форум, който бе открит от заместник-министърa на туризма Ирена Георгиева, кмета на Пловдив Иван Тотев и солунския му колега Янис Бутарис.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×