Петър Попангелов показа магията на ските на деца

Петър Попангелов

Петър Попангелов

Най-известният български алпиец Петър Попангелов беше основно действащо лице в спортен празник в Боровец с обучение по ски, който даде старт на петото издание на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” на Съюза на пивоварите в България (СПБ).

Събитието се осъществи благодарение на партньорството на Съюза на пивоварите със сдружение Европейски спортни политики и практики (EССП), подкрепени от легендарния Петър Попангелов, екипа на „Бороспорт“, Министерство на младежта и спорта и ентусиастите, включили се в белия празник.

Целта на инициативата е да популяризира здравословния начин на живот и семейния спорт като превантивна практика подрастващите да не експериментират с алкохол. През 2015 г. кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ привлече повече от 6 000 участника.

Петър Попангелов

Петър Попангелов

Всяка година Съюзът на пивоварите надгражда дейностите с нови спортни предизвикателства,  занимания и инициативи за превенция.

Откритият урок по ски започна с демонстративно спускане на Петър Попангелов и продължи с изявите на десетки деца. Под негово ръководство те показваха какво са научили по специално изградено трасе с вратички на писта „Иглика”.

Легендарният български скиор съветваше всеки участник как да подобри уменията си, насърчаваше децата да продължат с изявите си и да бъдат по-уверени в следващите представяния на пистата.

Еуфорията от магията на ските, българската музика, забавните игри, викторината за планината и снежните спортове, арт ателието на пистата, овациите на родителите и публиката създадоха силно емоционална и запомняща се атмосфера. И както се полага за отдадените на спорта – всички родители и деца получиха медали, куп награди и много снимки, за да съхранят за дълго настроението и удоволствието от белите писти.

Петър Попангелов

Петър Попангелов

Лилия Иванова – главен секретар на Министерство на младежта и спорта, Веселина Минчева – председател на ЕССП, Ивана Радомирова – изпълнителен директор на СПБ и Петър Попангелов, приветстваха присъстващите родители и деца с благодарност за усърдното участие и с обещание за нови срещи с младите таланти.

Публичен отчет за развитието на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ през 2015 г. е публикуван на сайта на СПБ – www.pivovari.com. Там може да бъде намерена и информация и за планираните инициативи през 2016 г.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.