Гръцки кораб ще проучва родното Черно море

БГНЕС

БГНЕС

Министерският съвет разреши на гръцкия научноизследователски кораб „Aegaeo“ да пребивава във вътрешните морски води, териториалното море и изключителната икономическа зона на България, съобщават от правителствената информационна служба.

В периода 10 септември – 14 октомври т. г. плавателният съд ще извърши океанографска експедиция, която ще направи археологически проучвания в югозападната част от акваторията на Черно море под българска юрисдикция.

Морското дъно ще бъде картографирано с помощта на набор от съвременни техники, ще бъдат локализирани и идентифицирани археологически обекти и материали и ще бъдат взети проби от дъното, за да бъде събрана по-детайлна информация за променящата се околна среда.

Дейностите, свързани с осъществяването на научните изследвания, се финансират изцяло от Центъра за морска археология на University of Southampton и Expedition&Education Foundation, Великобритания.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.