Кой е любимият бургер на българите?

BGMenu

BGMenu

20 бургера от 9 ресторанта се борят за титлата Краля на бургера в конкурса на най-голямата платформа за поръчка на храна у нас – BG Menu. Половината от претендентите залагат на рецепти с пилешко кюфте, а другата – с телешко. Цените им варират между 3 и 15 лева. Всички участници в конкурса са предложения на български ресторанти, като не участват големи международни вериги за бързо хранене.

Кралят на бургера ще бъде определен с гласуване на феновете, които могат да избират между претендентите на http://bgmenu.com/kingofburgers. В момента резултатите на първия и втория са изключително близки. Водач в класирането El Pollo Loco (от менюто Skaptobara) с хрупкаво кюфте от накълцано пилешко филе, оваляно в натрошен тортила чипс, карамелизиран лук, айсберг и барбекю сос. Поднесен с пържени картофки и сос ранч. Само на 4 гласа от него се класира The Double Trouble (“двойна беля”) от менюто на финалиста в MasterChef Боян Павлов с две телешки кюфтета, чедър, бекон, чесън, джинджифил, майонеза, червен лук, маруля, домати.

Класацията е провокирана от все по-големия интерес на българите към бургер културата. По данни на BG Menu само от началото на годината поръчките на бургери през платформата са се увеличили с 40%. 80% от тях се правят от мъже. Около една трета от всички поръчани бургери пък са т.нар. гурме бургери – приготвени по авторски рецепти, с висококачествени продукти и специално внимание. Интересът към тези специални бургери е налице още от 2014 година, когато те изместват по популярност сушито в заявките, приети от BG Menu.

BGMenu

BGMenu

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.