Начало Некатегоризирани Краят на българския лев дойде! От днес минаваме само на евро

Краят на българския лев дойде! От днес минаваме само на евро

от LittleBG
0 Коментар

В България разплащаме в български левове. Като членки на Европейския съюз обаче, страната трябва да е част от Еврозоната и да премине на европейската валута – а именно – евро. Правителството отдавна обмисля кога да се случи това.

От днес това вече е факт. Левът, който е приет за българска парична единица малко след Освобождението на страната, когато на 4 юни 1880 г. е приет Закон за правото на резание монети в Княжеството, вече е история. Ако искате да си купите нещо в България, от днес – 1 април 2019 г., трябва да имате евро в банкноти.

И ако все още не сте се сетили, че днес е 1 април – Денят на шегата, то Честит 1 април от екипа на LittleBG.

Иначе – няма място за паника. „Ако минем успешно стрес тестовете и прегледа на активите на банките, ще можем да кандидатстваме за Чакалнята на Еврозоната от началото на юли тази година“, каза наскоро финансовият министър Горанов. Така че – има време за еврото.

„Престоят в ERМ-2 е средно две години, а след това обикновено е нужна една година за подготвителна работа за въвеждането на валутата. Този подготвителна работа обаче може да се прави в по-ранен период и така да приемем еврото от началото на 2022 година”, каза финансовият министър.

Така че – поне засега, разплащанията са си в левове.

Честит 1 април!

Печели пари през свободното време
0 Коментар
1

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност