80 се борят за „Най-изявените млади личности“ на България за 2016

Най-изявените млади личности

Най-изявените млади личности

80 души са номинирани за отличие в проекта „Най-изявените млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP) на България. Той е част от световния проект на Junior Chamber International (JCI).
Проектът се организира от JCI Bulgaria за втора поредна година. Целта е всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример и вдъхновение на младите хора по света.

Подадените номинации са 93, като от тях няколко са за един и същ човек, а други не отговарят на изискванията за допустимост по програмата. Така реално номинираните, които ще оценява журито, са 80.

Най-много номинирани има в категориия Личностно развитие и/или постижение“ – 14 номинирани. След нея най-оспорвани ще бъдат категорите Бизнес, икономика и/или предприемачество“ и „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“, в които има по 12 номинирани.

В останалите категории броя на номинираните е както следва: Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“ – 11, „Политически, правни и/или държавни въпроси“ – 10, „Културно постижение“ – 7, „Наука и/или технологично развитие“ – 6, „Академично лидерство и/или постижение“ – 3, „Иновация в медицината“ – 3 и „Морално лидерство и/или защита на околната среда“ – 2.

Всички номинирани, преминали през оценка за съответствие с изискванията на конкурса, предстои да бъдат оценени от жири, съставено от 20 обществено признати успешни българи.

Отличените 10 бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, и не само, ще получат своите призове на официална церемония в София на 31 май.

Десетимата победители ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP. През 2015 г. сред десетте най-изявени млади личности на света се нареди и една от носителките на приза от България – София Калинова.

Повече подробности за програмата може да намерите на официални й сайт: http://toyp.jci.bg.

×