Албена Денкова и Максим Стависки спряха дъха на 12 хиляди българи

albena denkova i maxim staviski
Когато 12 хиляди затаят дъх с теб, времето спира. Да, точно този невероятен момент ни подариха невероятните Албена Денкова и Максим Стависки. „Либертанго“ буквално взе въздуха на всички присъстващи в зала „Арена Армеец“ в София.

Това бе първото съчетание, което двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне при танцовите двойки изтанцуваха пред хилядите българи, дошли да ги видят на „Парада на шампионите“. Зрелищният спектакъл, популярен в Русия, за първи път гостува и у нас.

Близо 3 часа на леда бяха олимпийски и световни шампиони във фигурното пързаляне, които показаха не само класа и спортните умения, но и много емоции и чувства.

Невероятните цигулар Васко Василев акомпанира на Албена и Максим по време на изпълнението им на „Либертанго“. Това направо подлуди залата, която замлъкна в продължение на изпълнението, за да изригне с аплодисменти след това.

„Много ви благодаря. Беше изключително вълнуващо след 10 години отново да изпълним това съчетание пред българска публика“, развълнувана сподели Албена, която взе микрофона от водещия и продуцент на шоуто Иля Авербух. Световната шампиона благодари на семейството си, което бе в залата и на всички българи за обичта.

Освен невероятното танго, Албена Денкова и Максим Стависки настръхнаха залата и с изпълнението си „Девойко, мари хубава“, изпълнена от „Мистерията на българските гласове“ – изпълнение, което изправи на крака не само залата, но и всички участници в леденото шоу.

А те бяха олимпийски, световни и европейски шампиони, които са оставили своята следа в света на фигурното пързаляне. Като олимпийският шампион и многократен световен Алексей Ягудин. „Преди 20 години участвах на европейско първенство в София. Кой може да повярва, че ще съм отново тук, пред вас, след 20 г., и то вече като олимпийски шампион“, сподели 36-годишният чаровник. Неговото изпълнение бе като за състезание – безапелационно и без грешки.

Втората част на шоуто бе на тема „Любимите филми за най-ценното в живота“. В нея шампионите Албена Денкова и Максим Стависки, Алексей Ягудин, Татяна Навка и Роман Костомаров, Мария Петрова и Алексей Тихонов, Татяна Тотмянина и Максим Маринин, Евгений Кузнецов, Владимир Беседин и Алексей Полищук изтанцуваха своите филми пред публиката, а ледът се превърна в кино площадка.

Събитието беше под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на кмета на София Йорданка Фандъкова. Организатор е „Жокер медия“.

Коментар

  1. стоян 31/03/2016

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×