Златните правила за здравословен живот на Петър Дънов

Петър Дънов

Идеите и съветите на Петър Дънов са актуални и интересни за голяма част от съвременните българи.

Макар и представител на други времена, Учителят прекрасно е познавал тялото, душата и хармонията между тях. Неслучайно той има голям брой последователи, които проповядват неговите идеи и вярвания.

Според Петър Дънов храната е много важна част от ежедневието на всички хора. За да сте здрави и красиви обаче, вие не трябва да залагате на обилното хранене.

Учителят има няколко златни правила за здравословен начин на живот, които са истинско богатство за последователите му.

Най-важното от тях е, че силната храна се определя от качеството, а не от количеството. Затова не прекалявайте с вкусните изделия. Обилното хранене изтощава тялото. Качествените храни са тези, които са лесно смилаеми за организма. Едно от най-важните условия е да слагате на трапезата си само пресни продукти.
Петър Дънов съветва храната да бъде разнообразна, за да получава тялото всички необходими витамини.

Според Учителя не трябва да се ядат горещи или студени ястия, пише chudesa.

Необходимо е да се отдели нужното внимание на храненето. Трябва да се дъвче и преглъща бавно, за да се улесни храносмилането. Освен това бързото хранене води до преяждане, което не е никак желателно. Целта е да бъдете сити, а не преяли.

Храната трябва да носи удоволствие, затова консумирайте това, което Ви е вкусно.

Един от най-важните принципи е никаква вечеря след залез слънце. Тази норма е позната на всички, които водят здравословен начин на живот.

Малко познат е обаче принципа за закуската, който гласи, че тя не трябва да се състои по-рано от изгрева на слънцето. Правилото е лесно за изпълнение – оставете своето тяло да почива в часовете, в които и слънцето прави същото.

Това са само малка част от безценните правила за здравословно хранене на Петър Дънов.

Ако искате да се наслаждавате на вътрешна хармония и комфорт, започнете да спазвате тези елементарни принципи.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.