Черпят с торта от суджук на празника на суджука в Горна Оряховица

празник на суджука
С много музика, кулинарни игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на Х Празник на горнооряховския суджук, който ще се проведе от 3 до 5 юни. Той се организира от Община Горна Оряховица, съобщават от общината.

Сцена на тридневните празнични изяви отново ще бъде парк „Градска градина”. Всяка година гостите на празника и почитателите на горнооряховския суджук от цялата страна се увеличават.

За всичките си издания през годините Празника на горнооряховския суджук е посетен от над 50 000 души, изядени са близо 10 тона суджук и са изпити около 30 000 литра бира.

Тази година празникът ще започне на 3 юни (петък) от 16.00 ч. с изпълненията на участниците в ХІХ Регионален преглед на старата градска песен „Божури”. След тях от 19.00 ч. на сцената ще се качи фолклорният изпълнител Здравко Мандаджиев. В 20.30 ч. започва концертът на Цветелина Добрева.

Вторият ден ще започне от 11.00 ч., за когато е насрочено и официалното отриване на Х Празник на горнооряховския суджук. Празничната програма ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости. През целия ден ще има много кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и разбира се много награди.

В 14.00 ч. започва кулинарното шоу на MAGGI.

В 16.30 ч. стартира VІІ Национален фестивал на фолклорните танцови клубове и групи „Фолклорна броеница” – НЧ „Братя Грънчарови – 2002”.

Денят ще завърши с концерт на Орхан Мурад, който започва от 20.00 ч. На 5 юни празничната програма ще започне в 11.00 ч. През деня отново ще има много изпълнения на самодейни състави, кулинарни игри, викторини и разбира се награди.

От 18.00 ч. на сцената ще се качат изпълнителите от оркестър „Експрес бенд”, а от 20.30 ч. започва концертът на Нелина. Х Празник на горнооряховския суджук ще завърши с празнични илюминации.

празник на суджука

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.