Абитуриентският бал в България – приказка по холивудски

абитуриентски бал

Абитуриентският бал в България – приказка по холивудски! Така бихме описали случващото се у нас в края на месец май. Лъскави рокли, прически и много блясък – точно като в Холивуд – картина, присъща на почти всеки град, който изпраща своите зрелостници.

Завършването на средно образование в България се е превърнало в традиция, при която зрелищно се празнува. Естествен завършен на това празненство е абитуриентският бал – приказка за всеки завършващ. Неговите родители отделят солидна сума средства за приготовления – рокля, костюм, прически, гримове, обувки и какво ли още не.

Традиционно е да се вика, броейки до 12 – символиката на завършващите 12 клас и средно образование.

Традиционно е да се напиват и излагат, танцувайки под дъжда, заключаваме ние, възрастните. Като че ли ние не сме били абитуриенти и не сме правили същото.

Но има и различни примери за едни по нетрадиционни абитуриенти.

Като например – габровска абитуриентка, която се е снимала на връх Шипка с трибагреника. Фотосите завладяха Фейсбук с положителни коментари.

абитуриентски бал

Или пък абитуриентите от Троян, които решиха да се пременят с народни носии.

абитуриентски бал

Зрелостниците от Английската гимназия във Видин „Йордан Радичков“ пък решиха всичките да са в носии. Така изненадаха цяла България.

абитуриентски бал

Във Велико Търново останаха традиционалисти и дефилираха по 200-метров червен килим като холивудски звезди.

абитуриентски бал   абитуриентски бал