Бай Ганьо: Работи ви компютърът бе, спокойно!

Бай Ганьо

Американците измислили компютър, който чете мисли и пресъздава в 3D образи. Решили да го тестват на доброволци и пуснали обява. Посъбрали са доста мераклии, съответно и Бай Ганьо.


Почнали да минават доброволците, слагат им жици и пускат компютъра. Всичко си било на шест и компютърът познавал без грешка. Дошло ред и на Бай Ганьо, ама нещо започнало да го хваща страх от толкова жици да не го удари ток. За да си вдъхне кураж се поразтърсил из бизнес-куфарчето (дисагите) и открил едно шише двойно препечена ракия.

Започнал да понадига шишето и докато му дошъл реда вече бил изпил цялото шише. Седнал на стола, сложили му жиците, пуснали компютъра и гледат образа – само строителни материали – вар, пясък, тухли. Питали го за какво си мисли, ама той вече бил неадекватен. Решили, че компютърът вече е прегрял и спрели експеримента. На другия ден питат Бай Ганьо за какво си е мислил, ама той нямал никакви спомени.

Обяснили му хората, че на образа имало само строителни материали – вар, пясък, тухли, а нашия се плеснал по главата и казал:

– Работи ви компютърът бе, спокойно! Аз като си пийна се мъча да запея „Градил Илия килия!“
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.