Серум за лице, измислен от българин – световна иновация

серум за лице

Избелващ серум за лице печели второ място за иновация на Световното изложение за козметични продукти в Болоня Cosmoprof. Това каза Росен Иванов отсемейна компания за натурална козметика.


Избелващият серум, който е донесъл престижната награда на българската фирма за натурални продукти се прави с екстракт от орфеево цвете или наречено още „безсмъртниче“.

Росен Иванов разказа, че компанията не е голяма, но е семейна и съществува още от 1995 година, когато на пазара излиза първият продукт. Тя е основана от съпрузите Свобода Добрева и Добри Добрев.

„Инженер Свобода Добрева е главният техниолог и двигателят на комапнията. Тя е национален консултант, доста български фирми, които произвеждат козметика ползват нейните консултации. Тя създава тези формули, които карат клиентите да се чувстват доволни“, разказва Росен Иванов пред БНР.

Днес българската компания изнася козметични продукти на международните пазари като Франция, Италия, арабските страни и дори в Южна Корея. „Използваме в продуктите си билкови екстракти от билките в България – мурсалски чай, червена детелина дивяа гумия и много други“, добавя мениджърът.

Освен кремове с български билки, от компанията произвеждат и крем, в който една от съставките са стволови клетки от сорт швейцарска ябълка. „Кожичката на ябъката е изследвана на микробиологично ниво от специалисти и оттам се изтеглят стволови клетки за крем против старееене“, обяснява Росен Иванов.

Компанията работи с френска една швейцарска лаборатория за този метод.

А иначе производството на бялата козметика е в село Царецово, Пловдивско. Семейната компания няма фирмен магазин в София.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.