Стоян Андонов – майсторът, който прави ножове като прабългарите

LittleBG

LittleBG


Той работи единствено и само с ръцете си. Майстор Стоян Андонов е реставратор по образование и националист по душа, но най-вече – автентичен ножар, който може да ви извае най-невероятния нож на света.

Неговите ножове са красиви, уникални и атрактивни.

Бай Стоян се занимава вече 30 г. с ножарство. По думите му уникалността на ножа се крие не само в атрактивния му външен вид, а и в традиционната стара българска технология, използвана при изработката му. Така майстор Стоян пази хилядолетни традиции, правейки всеки нож като прабългарите.

LittleBG

LittleBG

Два дни и половина е времето, необходимо за направа на един такъв нож, казва още Андонов. За разлика от липсата на сигурност при китайските ножове, които често използваме в домакинството си, габровският майстор дава 20 години гаранция на кухненските и доживотна гаранция на ловните ковани ножове.

Освен с направа на ножове, Андонов се занимава и с реставрация на стари оръжия – ятагани, пушки, пищови, саби. Най-старото е на над 350 години.

LittleBG

LittleBGКоментар

  1. Петър Петров 15/02/2016
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.