„На теб, Българийо свещена“ събира трите най-големи ансамбъла

littlebg.com

Ени филм

 

Уникално зрелище ще събере любители на българския фолклор във Велико Търнов. На една сцена ще се съберат артистите от трите най-големи ансамбъла у нас – „Филип Кутев“, „Тракия“ и „Пирин“. Фолклорният мегаконцерт е със заглавие „На теб, Българийо свещена“ и е по идея на мениджърска агенция „Българка“.

Организаторите и артистите обещават за зрителите зрелищен спектакъл, с участието на повече от 150 танцьори, музиканти и певци. Всеки от ансамблите ще представи най-доброто от своята програма. На сцената ще се сменят ритми, костюми и мелодии от всички фолклорни области на страната.

Ще прозвучат най-популярните и обичани народни песни и мелодии в изпълнение на хоровете, солистите и инструменталистите от трите ансамбъла. Атрактивни хореографии ще завихрят на сцената истинска феерия от багри и звуци.

„Голямо удоволствие е за нас да бъдем заедно с нашите колеги на една сцена“, сподели преди концерта главният художествен ръководител на ансамбъл „Пирин“ Данислав Кехайов. Според него публиката ще остане впечатлена от разнообразието на багри, танци, музика и хореографски решения.

„За публиката тези спектакли се превръщат в истински празник, а за нас артистите са страшно енергизиращи. Между нас се създава и елемент на съревнование, което още повече вдига адреналина на сцената“, разказа директорът на ансамбъл „Филип Кутев“ проф. д-р Елена Кутева.

„Ансамбъл „Тракия“ очаква с  нетърпение срещата си с публиката във Велико Търново, където има много почитатели. Истинско предизвикателство е да влезем в тази артистична битка с нашите колеги.“, каза преди концерта главният художествен ръководител и хореограф на ансамбъл „Тракия“ проф. Даниела Дженева.

Срещата на трите ансамбъла ще се състои за първи път извън столицата на 29 април във Велико Търново. Концертът е с начален час 19, 00 в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Билети се продават на каса в Двореца и в Туристическия информационен център в града.

Организатор на спектакъла „На теб, Българийо свещена“ е мениджърска агенция „Българка“. Следващият концерт е в Русе на 13.05.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.