Начало Made in BG Ученици създадоха първата настолна игра за българската история

Ученици създадоха първата настолна игра за българската история

0 Коментар

Предприемчиви ученици от столичното 19 СУ „Елин Пелин” създадоха настолна игра, с която малки и големи ще могат да се запознаят с ключови моменти от историята на България.

Младежите, под ръководството на своя класен ръководител Калин Радулов, са използвали методиката на неформалното образование, за да направят „Цар на историята” – живо доказателство, че сухите факти могат да оживеят, за да разкрият една наистина славна картина на нашето минало.

настолна игра

Зад внушителното заглавие „Цар на историята“ се крие увлекателна настолна игра, която неусетно ще ни накара да запомним важни дати от родното минало и то докато се забавляваме със своето семейство и приятели.

Битката при Ахелой е след покръстването на българите, нали?

Но със сигурност е и преди цар Петър да започне гонения срещу богомилите?

А дали е преди, или след обявяването на Велики Преслав за българска столица?

В „Цар на историята“ това са въпроси, които често ще си задавате, когато дойде вашият ред. Има само една цел – да бъдете първият играч, който изиграе всичките си карти вярно.

настолна игра

Играта стимулира интереса към българската история, развива логическото мислене и събужда състезателния дух, но най-важното – поставя в центъра на своята мисия родолюбието и знанието.

„Цар на историята“ може да бъде играна от всекиго – от деца, които тепърва откриват славното минало на България, до професионални историци.  Никой не е застрахован от загуба, защото всяка една от 130-те карти може да обърне развоя на играта във всеки момент.

Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност