Начало Made in BG Българска църква пази ключа за спасението на Земята

Българска църква пази ключа за спасението на Земята

0 Коментар

България е страна, в която храмовете и църквите са изключително много. Това е показателно за отношението на българина към религията и за това колко е силна вярата му в Бог. Освен това у нас има много места, които притежават една особена енергия и карат всички хора да настръхнат. Има много религиозни места, които на пръв поглед не са нищо особено, до момента, в който не се доближим до тях и не усетим една необяснима енергия и сила, която ни кара да спрем и да затаим дъх. Освен това религиозните постройки у нас са много стари, някои датират още от 10-11 век. Това именно допринася за митичността и уникалността им.

Съществува интересна легенда около построяването на тази мистична черква. Според преданието, тя е построена след облог. Облогът сключили майстор зидар и неговия ученик. Всеки от тях трябвало да построи една черква и накрая да определят коя е по-красивата. Когато църквите били завършени, майсторът отишъл да види работата на ученика си и останал толкова поразен, че разрушил своята църква. Черквата, построена от ученика, е „Св. Йоан Богослов“, край град Земен. Именно там се крие ключът за спасението на света. Интересното в тази църква е, че тя успява да устои цели 10 века, без да бъде разрушена. Към нея има огромен интерес както от богомилите, така и рицарите, водили Кръстоносните походи.

Земенският манастир е паметник на културата, а една от изненадите, които се крият в черквата, е, че стенописите направени през 11 и 14 век, не са реставрирани, а само почистени и консервирани. Според местните, интерес към стенописите проявяват и масоните. И по-конкретно към стенопис, изобразяващ как четирима ковачи майсторят гвоздеите за Христовия кръст. Що се отнася до ключа за спасението на света, легендата гласи, че именно в тази черква богомилите са заложили знака на българина: звезда със седем лъча. Това е единственият символ, който може да обедини всички религии. Ватикански кардинал предрекъл, че точно храмът в Земен ще доведе до спасението на Земята.

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност