Българско село – мястото, където радиоточката е още жива!

В ерата на новите технологии и онлайн медиите хората от Северозападна България и до днес разчитат на местното радио, за да чуят регионалните новини. В домовете на няколкостотин бреговчани през последните 25 години програмата идва по един и същ начин и в едно и също време благодарение само на един човек.
Елиза Борисова работи едновременно като водещ, репортер, режисьор на пулт, музикален оформител и… всичко останало.

Въпреки множеството отговорности и забързаното темпо, на което ѝ се налага да работи, тя не се оплаква.

„Стига човек да обича работата, която върши, да има ред в това, което върши мисля, че се издържа”, споделя Елиза пред бТВ.

Елиза работи със стара, но по думите ѝ – „вярна” техника. Радиоводещата все още използва касети, защото според нея на тях има песни, които ги няма в интернет, но хората харесват и искат да слушат.

След разпада на някогашната национална радиомрежа, местната управа решава да поеме издръжката на своето радио чрез така наречената „изравнителна субсидия”.

Елиза Борисова

„Местното радио е от голямо значение за информацията на хората в Брегово. Да сме наясно по това как се развиват нещата в общината”, споделя 90-годишният Симеон Станков, който живее в града.

То е и едно от постиженията, с които местната власт се гордее.

„Аз знам, че по време на война първо се атакува радиото, което означава, че то е мощно средство, което уведомява населението за какви ли не събития”, твърди кметът на община Брегово Милчо Лалов.
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.