Начало Български билки Българка лекува с противотуморен чай хора от цял свят

Българка лекува с противотуморен чай хора от цял свят

0 Коментар

Противотуморен чай е последната създадена рецепта от знаковата за Горна Оряховица фармацевтка Катя Иванова. Решила да направи билковата смес, защото в последните години броя на онкологично болните, дошли да търсят лек в дрогерията й рязко се увеличил.

Славата на чудодейния цяр бързо се разнесла и днес за него има клиенти от цял свят. По думите й за рецептата са идвали хора от Ямайка, Германия, Холандия, Канада, Турция и т.н.

Твърди, че за да подейства, тези, които го пият, следва да са постоянни и да вярват в добрия изход от терапията. Освен чая опитната аптекарка борави с още 135 рецепти и над 3000 лечебни растения.

За всяка болка има билка, гласи народната медицина, а в това е твърдо убедена и Катя. Повече от половин век тя работи в собствена дрогерия, която скоро ще отбележи 115 години от основаването си, и помага на болните с помощта на фитотерапия, като по този начин им спестява приема на химически субстанции. Знанията й са енциклопедични и подкрепени със солидно образование.

Заради отдадената си работя Катя е получила многобройни награди, сред които за принос в здравеопазването на община Горна Оряховица, почетен знак „Кристално хаванче” на Националното сдружение на бакалавър фармацевтите, диплома от Шестия конгрес по психотроника в Загреб и т.н. Включена е в Енциклопедия на известните българи, а интересът й към билките е наследен от прапрадядо й Начо Начев. Знаковата фармацевтка сподели, че за да е в крак с новостите във фитотерапията, и до днес не спира да чете специализирана литература.

„Хората трябва да знаят, че при по-сериозните заболявания, при които се налага операция и антибиотици, не може билките да заменят традиционното лечение. И все пак действието им може да е изключително благоприятно и да подпомогне основната терапия. Като фармацевт познавам и лекарствата и се случва да правя билкови рецепти въз основа на рецептите, които лекарите изписват“, обясни Катя.

Почти няма заболяване, за което да не са търсили цяр при нея. Категорична е обаче, че най-много са случаите на ракови заболявания, следват нервните и стомашните. Отскоро пък зачестили и болните от туберкулоза. Идват и хора с упорита кашлица, бронхити, псориазис, артрит, анемия, лош холестерол, безплодие, хемороиди и т.н.

За да откликне на най-голямата нужда на хората, преди 4 години създала противотуморен чай. Той съдържа пет добре известни у нас билки – глухарче, невен, равнец, черен оман и котешка стъпка.

„Чаят действа като имуностимулиращо средство, т.е. провокира организмът сам да се пребори с болестта. Единственият недостатък е, че ефектът идва много бавно. Изисква се постоянство, а времето, за което ще подейства, е индивидуално и зависи от всеки човек. Имала съм случаи на пациенти – млади, оперирани, но починаха, защото нямаше време да подейства, но има такива, които 6 години след операцията са здрави, идват усмихнати и всичко им е наред“, уточни фитотерапевтката.

Разказва как преди 3 години била на път да се откаже от работата си, защото се чувствала много изморена от ежедневния труд, но в дрогерията дошъл млад мъж да търси помощ. Той бил на 35 години и с диагноза рак на стомаха. Споделил, че тя е последната му надежда за живот и това я накарало моментално да забрави за намеренията си. Направила му чая, а той я прегърнал искрено в знак на благодарност.

„Когато правих чая, вложих цялата си любов. Към днешна дата този човек е жив и здрав, идва да си взима чая и да го пие профилактично. Рецептата може да се използва и от здрави хора, защото никой не е застрахован, че болестта няма да го сполети. Ракът е огромен бич на нашето съвремие“, заяви Катя.

противотуморен чай

Допълни, че всеки ден поне по петима онкологично болни идват да търсят помощ при нея, но е имала дни, в които бройката стигала до 10 души. Няма да забрави никога болни от рак – българска лекарка, женена за мъж от Ямайка, също доктор. Идвали в България на почивка и посетили няколко манастира. Един от игумените ги насочил към малката й дрогерия и те дошли за противотуморния чай. Години по-късно оздравели, спечелили зелена карта и се преместили в САЩ да работят.

Въпреки лечебната сила на билките Катя подчерта, че те могат да навредят сериозно.

„При предозиране неминуемо ще настъпят странични ефекти. Пациентите, които не познават билките, по-добре да не се лекуват сами. Прави ми впечатление, че в интернет има все повече информация и пациентите едва ли не сами си слагат диагноза и като дойдат, искат директно някоя билка, но аз мога да отсея кое е правилно и кое не, защото повече от век се занимавам с това. Доста от лекарите вече припознаха билколечението, а преди време го отричаха. От целия свят само в България фитотерапия не се изучава от студентите по медицина. Това е абсурдно и трябва да се промени“, заяви тя.

*Източник: в. Борба.

0 Коментар
1

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност