Начало Български билки Българка откри напитка, която лекува диабета завинаги

Българка откри напитка, която лекува диабета завинаги

25 коментара
esteto.bg

Народната медицина успешно лекува случаите, засегнати от тихата епидемия на диабета. В това се е убедила Лиляна Панталеева от разградското село Костанденец. Самата тя дълги години страда от това заболяване, докато един ден не се захваща да се лекува със средствата, които ни предоставя майката природа. В резултат на това кръвната ѝ захар от 9,55 единици пада за постоянно на 4,2 и повече не мърда от тези показатели.

За целта в половин литър домашна ракия – около 40 градуса, се слагат 15-20 ореха, натрошени заедно с черупките. Добавят се и 20 листа от индрише, ситно нарязани заедно с дръжките. Всичко това се слага в шише с широк отвор – най-подходящо е за целта да се използва бутилка от боза. Сместа се разклаща и се слага в хладилник за 10-15 дена, като шишето се увива добре с вестник. От получената настойка се пият по 20-25 г сутрин на гладно, докато приготвеното количество свърши. Леля Лиляна твърди, че повече никога не е вдигала захарта и се чувства прекрасно. Тя недоумява защо хората не се доверяват на изпитаните рецепти от народната медицина, а предпочитат да взимат от скъпите химически препарати.

Тревожно е покачването на заболелите от захарен диабет у нас. В България те са достигнали близо 8.8%, което е половин милион българи. През 2015 г. в световен мащаб заболелите от захарен диабет са 415 млн. Очаква се през 2030 г. техният брой да достигне близо 500 милиона. България не е изключение от общата тенденция. Докато през 1992 г. сме имали около 3% заболеваемост, което е около 250 хиляди души, вече гоним 8,8%, което е половин милион българи. Над 46,5% болни в световен мащаб пък са недиагностицирани. Други тревожни състояния са преддиабетът и затлъстяването.

altech.bg
В световен мащаб през 2017 г. 305 милиона души страдат от тях, а през 2025 г. се очаква техният брой да стане 419 милиона. В България няма точна статистика на преддиабета, но това е състояние, с което трябва да се борим сериозно, смятат лекарите. В тази графа попадат т.нар. рискови групи на пациенти, сред които на първо място са хората със затлъстяване и наднормено тегло. В България има 60% хора с наднормено тегло и около 20% със затлъстяване, сочи статистиката. Пациентите, застрашени от болестта, обикновено първо се оплакват от обща отпадналост, уморяемост, съхнене на устата. Невинаги клиничната картина е така ярка като жажда, често уриниране, повишен апетит, уточняват лекарите. Те предупреждават, че това са едни от най-важните симптоми и са червената лампичка, че човек трябва да провери кръвната си захар. Превенцията се състои най-вече в промяна на хранителните навици, която съвсем не е крайна. Нужна е по-голяма консумация на свежи храни, а не отказване от месото. Не бива да се спира окончателно кафето, а най-ценното оръжие срещу болестта е сънят. Хубаво е да спим поне по 6 часа в денонощието, съветват специалистите.
 

Подобни материали:

Учителка по български език създаде рецепта срещу рака

Това растение лекува рак и диабет, а българите го унищожаваме

Отвара от тези листа ще ви излекува от диабет

Българин с уникално откритие: Изкуствен панкреас ще помога на болните от диабет

Български билкар намира лечение за рядка болест

Билката на прабългарите цери от болно сърце до затлъстяване

Този странен плод прави чудеса със здравето ни

armageddonsports.com
25 коментара
15

Подобни публикации

25 коментара

Деян Матеев 11/05/2018 - 21:37

След като престои в хладилника,трябва ли да се прецеди???

Reply
Камелия Хинкова 17/02/2019 - 15:06

Пълни глупости! Въпросът е да накараш Лангерхансовите острови да се събудят и да започнат да произвеждат инсулин! Тогава можем да говорим за пълно излекуване, а не цял живот да биеш инсулин или да приемаш хапчета! И да се радваш на ниски нива на кръвната захар какво от това, като цял живот примерно биеш инсулин!

Reply
пепи 14/05/2018 - 22:51

Само да попитам тези написани неща някой проверили ги и гарантира ли за тяхната истиност на действие.

Reply
Тодор 15/05/2018 - 07:28

Пълни глупости.Ако това беше вярно, кака ви Лили трябваше да е нобелов лауреат.Аман от „бабини деветини“.

Reply
Катя 16/05/2018 - 10:55

А тези, на които орехите са противопоказни, какво да правят?

Reply
Михаил 16/05/2018 - 20:18

Здравейте,
За тази рецепта е писано и друг път. Правих два пъти това лекарство. Не получих никакво облекчение – при последно измерване след ползването му , показателя ми е 15. Не се получава при мен за съжаление. Не отказвам никого,опитайте и Вие.
Успех!

Reply
Иван Димитров 05/06/2018 - 16:20

Това писание го знам от години и сега някой някъде го прочел и хоп чудо. Защо никои репортер не се отишал да направи проверка, щото няма такова чудо.

Reply
Кpистина Геоpгиева 06/06/2018 - 21:50

Аз два пъти правих тази рецепта, но нищо не се получи, захарта ми не спадна. Не знам при някои хора може и да действа.

Reply
Teodora 10/06/2018 - 07:34

По принцип алкохоът понижава кръвната захар. Ако се прекалява с него, може да се изпадне и в хипогликемия. Така, че ракията сама по себе си може да има захаропонижаващ ефект при някои случаи, но не винаги. Октаналите съставки в така наречената рецепта са без особено значение.

Reply
РУМЕН БАБАЧЕВ 21/06/2018 - 06:40

ТАЗИ РЕЦЕПТА Е НЕДОКАЗАНА И НАПИСАНА ОТ НЕГРАМОТЕН ЧОВЕК , ТОЗИ ЧОВЕК НЕЗНАЕ НИТО БИОХИМИЯ НИЩО

Reply
Manechi 23/06/2018 - 07:25

Откачалки! Лекува, ама друг път!

Reply
Дарина 26/06/2018 - 08:57

Никога не се доверявайте само на природни средства и билки когато става дума за тази коварна болест Диабет.Резултатите от такава наивност винаги са катастрофални.Билките много помагат и са бих казала много по безобидни,но само с тях не може и дума да става.Майка ми така се доверяваше изцяло на тях отказваше да се лекува с медикаменти и сега милата е с диагноза мултиинфарктна деменция в следствие не лекуван диабет.Никога ама никога не правете тази грешка да се наблягате единствено на природни средства когато сте с диагноза диабет.Така освен ,че ще погубите себе си ще сасипете и близките си.

Reply
Милена Бешева 26/06/2018 - 15:12

Тази рецепта е отдавна известна от томовете на Петър Димков. Ако има известен ефект, това ще се дължи на листата на индришето, което понижава захарта в някакви граници. Много по- сигурно изразено действие има канелата. Аз я приемам в капсулите Диабекан и съм доволна, но все пак нямам диабет със сигурност, а понякога вдигам захарта. Полезното при канелата е, че регулира нормалното ниво на кръвната захар, без да го понижава под здравословните норми.

Reply
Mартина Назърова 26/06/2018 - 18:04

Интересно ми е, кой нормален и мислещ човек се връзва от врели и не кипели! Първо мили мои се заинтересувайте какво ви е заболяването, от какво имате нужда, кой хормон спира да произвежда тялото, защо ви се вдига кръвната захар и как трябва да се храните! Нищо друго, освен инсулина не сваля кръвната захар, тя вие имате липса на този хормон и за това приемате исулин, при диабет тип 2 е под вида на хапчета! Смятам че трябва да отворите малко мозъчетата си и да почете малко биология, за да не ви лъжат малоумници които пишат пълни глупости или поне питайте докторите си защо имате диабет и да ви научат правилно да си изчислявате въглехидратите за да нямате проблеми с двигане и сваляне на кръвната захар ;)

Reply
Димитър 28/07/2019 - 09:06

„Нищо друго, освен инсулина не сваля кръвната захар“ Това не е точно така.

Черният дроп е този, който сваля кръвната захар. Проблема е че през годините рецепторите му стават резистентни на инсулина и трябва да се излива повече хормон в огранизма, който да накара дроба да изтегли захарта от кръвта. Ако не се подобри чувствителността му след години на свръгпредозиране панкреаса престава да работи качествено и престава да прави инсулин. За това първата стъпка е да се възстанови черният дроб, който да реагира на малко инсулин. Така на панкреаса няма да му е нужно да излива големи дози и няма да спре да работи.

За това има няколко вида диабет. Не е задължително проблема да е в инсулина и само и идинствено с приемането му да се подобрят нещата.

Активната съставка на най-често вземаното хапче при диабет тип 2 е метформин, който има за цел да подобри чувствителността на черният дроб към инсулина. При този тип панкреаса още работи и имаме производство на хормон. В някой по-тежки случай се взема и инсулин за по-добър ефект.

Това, че човек има висока кръвна захар не значи автоматично, че има липса на инсулин.

Reply
Донка Христова.Ангелова 14/01/2019 - 22:10

Аз съм пробвала тази рецепта ,имам книгата на професор Мермерски–3 -4пъти съм я ползвала.Вярвам на тези начини на ликуване.Прочетах в книгата,какви са симптомите на диабета ,подробно е описано и после си избираш рецепта която можеш да изпълниш,Аз разбрах че имам диабет 1 първо –който се приема като начало хапчета.Направих си изследвания и исакаха лекарите да мина на хапчета,отказах и започнах с чай от смокиня всяка сутрин пиех с два три листа в триста грама вода сваряват,когато няма листа през зимата ползвах горе написаната рецепта с инрешето.Иска се упоритост постоянство ,още на първите 6 месеца имах положителен резултат,захарта в нормални граници.Чуствах се добре не ставай през ноща да уриниране на половин час и тъи нататък.Продължих да ползвам същите два метода две три години.Почнах да се храня здравословно,и го казвам смело оздравях–ако накой иска да ми задава въпроси с удоволствие ще отговоря.Дано да съм помогнала.

Reply
Димитър 28/07/2019 - 09:20

При диабет тип 1 панкреаса е увреден и не може да произвежда инсулин. Най-вероятно сте имали диабет тип 2 и сте подобрили чувствителността на черният дроб към хорнона. При него се започва първо с хапчета. Обикновенно с активна съствка метформин за подобряване на чувствителността на черният дроб към инсулина.

Reply
Георги Майсторски 15/01/2019 - 10:54

Първо на първо, диабетът не е болест, а състояние на организма! Тъкмо поради това той НЕ СЕ ЛЕКУВА – просто се йаучаваш да живееш с него. Диета, физическа активност и доказани медикаменти са основата, а всичко друго от народната медицина може само да ви е в плюс. Ето още захаропонижаващи народни илачи: кора от дива ябълка(чай), семена от див рожков(по едно с храната), чай от стевия, който подтиска нуждата от хапване на сладко, и най-вече българско кисело мляко(руската школа го препоръчва йастоятелно)!

Reply
Димитър 28/07/2019 - 09:14

Състояние на организма, което означава, че или черният дроб е резистентен на инсулин или панкреаса не работи добре и не произвежда достатъчно от него. И на това Вие казвате, че не е болест? За това са диетата и медикаментите, за да се излекува черният дроб ( тип 2 ) докато не е се е увредил панкреаса ( тип 1 ).

Reply
Зевезек Щърбов 18/01/2019 - 04:30

Само да попитам вестника дето се ползва за завиване на шишето трябва ли да е днешен или може и стар? Ако ползвам вестник на латиница ще има ли по-добър ефект?

Reply
Станислав Иванов 17/03/2019 - 14:20

От 1984 съм на инсулин. Пробвах този лек и ефекта е нулев.

Reply
Димитър 28/07/2019 - 09:16

Щом пиете инсулин най-вероятно панкреаса е увреден и не произвежда достатъчно инсулин. Нали не очаквате, че с ракия ще излекувате орган?

Reply
Събина Керанова 19/03/2019 - 11:59

ПЪЛНА ЗАБЛУДА – поне за 10 път го пиша! Ине разбирам, кой има полза от подобни заблуждения. Нещо повече – ТОВА Е ГРЯХ, ДАСЕ ЛЪЖАТ БОЛНИ ХОРА!

Reply
Fake 15/07/2019 - 07:13

Pii rakia i chekai rezultati . V rakiata ima zahar , inache za lekarstvo shte q polzva

Reply
tinka 16/07/2019 - 01:20

polzvah receptata no za vremeno mi normalizira zaharta

Reply

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност