Това растение лекува рак и диабет, а българите го унищожаваме

тученица

тученица

Безброй са рецептите за рак. През зелев сок до чесън и какво ли още не. Към дългия списък от растения в борбата с рака попада и едно, което е доста непознато за повечето хора. Тученицата е растение, което се бърка с плевел и затова доста често е подценявано.

Но поради голямото си съдържание омега-3 мастни киселини, тученицата е едно истинско богатство във всяка градина. Растението дори се смята за универсален лек за най-различни болежки.

В Северна България и на други места растението е известно като тлъстига – наименование може би свързано с формата и дебелината на неговите месести листа. Във видинското Ново село растението се нарича грашица, а в стралджанската област – брюченка.

Тученицата може да се консумира сурова, като допълнение към различни салати, предястия, супи, баница или се консумира след термична обработка.

Освен че е изключително полезна, за разлика от повечето билки, които са доста неприятни за консумация, тученицата е приятна на вкус.

тученица

С какво е толкова полезна сочната тученица?

В свежите листа на растението се съдържат омега-3 мастни киселини и то в завидна доза. Само 100 грама тученица дневно е в състояние да засити организма с нужните му ценни вещества, в това число и алфа-линоленова киселина.

В тученицата се открива витамин А. Ако консумираме 100 гр от растението в рамките на един ден, можем да си набавим 44% от препоръчителните количества.

В състава на тученицата се намират още витамин С, В и минерали като калций, желязо, манган, магнезий, калий. Лековитото растение е бедно на калории. Поради тази причина то е подходящо за пълноценен начин на живот и намаляване на телесната маса.

тученица

тученица

Тученицата по безвреден път премахва излишните мазнини, дарявайки с крепко здраве и красота. Полезната тученица е страхотен източник на фибри, минерали, витамини и два пигмента, които са силни антиоксиданти.

Тученица се препоръчва за регулиране на кръвната захар, подобряване на зрението, предпазване от инфаркт и превенция срещу опасната болест рак.

Растението има лечебен ефект при диабет и раково болни хора. То е богато на ненаситени мастни киселини и каротин.

Редовният прием на билката ще предпази съдовете от склероза, което й качество мигновено я превръща в силно лекарство, предпазващо от развитие на инфаркт с времето. Изчистете се от отровите само и единствено с хапване на тученица.

Подобни материали:

Черният бъз – билката, която лекува 100 болести

Българка откри напитка, която лекува диабета завинаги

Отвара от тези листа ще ви излекува от диабет

Българин с уникално откритие: Изкуствен панкреас ще помога на болните от диабет

Български билкар намира лечение за рядка болест

Билката на прабългарите цери от болно сърце до затлъстяване

Този странен плод прави чудеса със здравето ни

12 коментара

 1. Zhivko Atseff 28/11/2015
 2. Violetta Ivanova 28/11/2015
 3. Ася сербезов 13/12/2015
  • ана 17/01/2016
 4. Мима Йорданова Христова 02/01/2016
 5. Виола 04/01/2016
 6. Симо 04/01/2016
 7. Mariya 04/01/2016
 8. Emil 05/01/2016
 9. Настя Димитрова 07/01/2016
 10. мира 30/01/2016
 11. Една българка 14/04/2016
×