Начало Новини Роден плаж сред най-красивите в Европа

Роден плаж сред най-красивите в Европа

0 Коментар

Родното Черноморие не за първи път впечатлява с красивите си плажове и пясъчни брегове. И макар за нас българите да не е особено привлекателно да ходим на море в българските черноморски курорти и да предпочитаме гръцките или турските, то това не пречи български плаж да попадне в престижна класацията.

Сайтът за пътувания European Best Destinations е класирал едни от най-красивите европейски плажове.

Когато хората споменат България, се сещат за София, която е столица на страната, или пък Пловдив – един от най-старите градове в Европа. Също така европейците се сещат и за Созопол и красивите автентични къщи по брега на морето в китното морско градче. Но малко са чували за плаж Болата, нали?

Разположен на час и половина път от летище Варна, плажът е един от най-добрите плажове в България и един от любимите плажове в Европа. Този красив залив също е и природен резерват. Насладете се на българското слънце това лято и си починете на златния пясъчен плаж Болата. Не забравяйте да закупите слънцезащитен крем (ако е възможно биоразградим, за да запазите природата) в Каварна, разположен на 13 километра от този плаж.“

Така пишат от сайт за пътувания European Best Destinations.

В класацията попадат и още няколко европейски плажа като такива в Испания, Англия, Черна гора, Гърция. На първо място е плажът Пасяча, а втори е плажът Неря в Андалусия, Испания.

0 Коментар
2

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност