Начало Стара планина Най-популярните курорти по Северното ни Черноморие

Най-популярните курорти по Северното ни Черноморие

0 Коментар

Руският сайт burgasrealty.ru селектира най-популярните ни курорти.


В списъка попадат известни места на всеки българин, както и по-малко посещавани.

Ето кои са най-популярните курорти по Северното ни Черноморие:

Варна

лято

Варна е основен индустриален град, икономически, културен и туристически център на България. Градът е известен с историческите си архитектурни паметници, музеи и художествени галерии. Варна e един от най-старите градове в Европа. Това е град, който пази спомена от вековната култура на античността, Средновековието и Ренесанса. Варна се намира в североизточната част на страната, близо до границата с Румъния на Черно море.

Варна е един от най-важните транспортни центрове в България. Международното летище Варна е най-големият пристанищен град в страната, яхтено пристанище, жп гарата. От тук, по море, с ферибот, може да се стигне до Грузия, Украйна, Турция и други страни.

Невероятна атракция на града е ботаническата градина, в която има над 3000 разновидности на храсти, рози и цветя, които са удобно разположени сред потоци, фонтани и украсени канали. Във Варна също има зоологическа градина, делфинариум и музей на природата. Градът е заобиколен от много градини, лозя и зелени насаждения.

На север от Варна се намират най-големите курорти: Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Албена.

Златни пясъци

Златни пясъци

Златни пясъци се намира в национален парк със същото име, на 18 км североизточно от Варна. Това е най-големият курорт по Северното черноморско крайбрежие, удостоен с международната награда „Син флаг“. В курорта има много фин и златист пясък – именно затова е кръстен Златни пясъци.

Златните пясъчни плажове, наличието на минерална вода и здравословен климат сали превърна Златни пясъци в една от перлите на българското Черноморие. Златни пясъци е курорт със специфичен и уникален характер. Удобни хотели, развита туристическа инфраструктура, красива природа и топло море – това е рецептата за успеха на това място.

Свети Константин и Елена

Свети Константин и Елена

Курортът Свети Константин и Елена, който приема името на древен манастир, е комбинация от екзотика и съвременност, една от най-атрактивните курорти на брега на Черно море в България. Намира се на 8 км южно от Варна, 10 км северно от Златни пясъци и 479 км източно от София.

Благодарение на изобилието от минерални извори, богата на соли и микроелементи вода, тук успешно се лекуват различни артритни и ревматични заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система. Някои хотели предлагат различни услуги от балнеологията - програми за лечение: калолечение, програми за отслабване, програми антистрес, класически и подводен масаж, парафинолечение, фитотерапия и лечение с пчелни продукти.

Балчик

Курортът Балчик се намира в северната част на България, на 40 км от центъра на Варна, на 7 км от Албена. Балчик е известен с археологическите си обекти от древни времена (на базата на исторически данни той е основан около 2000 г. Има много нови частни хотели, къщи за гости, ваканционни къщи и яхтено пристанище. Туристите предпочитат това място заради оригиналната си архитектура и уникален релеф.

Обзор

Обзор

Град Обзор е разположен на брега на Черно море, в подножието на Стара планина. Това местоположение го прави възможно да се съчетаят плажен туризъм с екскурзии до близките хълмове и гори. Кръстен е Обзор, тъй като тук може да видите спиращи дъха панорами от върховете, които се намират в близост до морето. Обзор е разположен на брега на Черно море, на 65 км южно от Варна и на 60 км от друг известен туристически център - Бургас. Разстояние до най-стария град на Несебър - 30 км, до курорта Слънчев бряг - 25 км, до курортното селище Поморие - около 40 км.

Албена

Албена

Албена е един от най-модерните СПА комплекси в България, като в същото време е включен в списъка на екологично чистите курорти. Албена притежава най-широката плажна ивица в България, с бледо златист пясък, чист въздух, девствена природа. Албена е разположен в живописен залив на българското черноморско крайбрежие, на 36 км северно от Варна и на 15 км от Златни пясъци.

Каварна

Каварна

Каварна е град в България. Разположен е на брега на Черно море. Той се намира в област Добрич, на 64 км северно от Варна, 518 км североизточно от София и на 12 км от нос Калиакра. Градът е един от най-бързо развиващите се курорти на българското Черноморие. Днес Каварна е един модерен град, център на голям аграрно-промишлен район, с добре развито животновъдство, лозарство, производство на зърно. Плажът е заобиколен от тих залив и живописна местност сред дървета, красиви вили, хотели и ресторанти.

Прочетете още:
Най-популярните курорти по Южното ни Черноморие
Ето това са най-чистите плажове в България
Родните плажове, които са опасни и мръсни
8 невероятни места в България, където може да се печете сами!
10 райски плажа по българското Черноморие
На къмпинг в България, но къде?

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност