Какво е България за японците – българското кисело мляко!

кисело мляко, littlebg.com

Интернет

 

На 64 млн. японци закуската им е типично българска. От 128 милионна Япония половината население слага на трапезата си сутрин българско кисело мляко. Така японците се хранят здравословно и вкусно.

Това показват данни на японската компания „Мейджи корпорейшън“. От 1972 г. досега фирмата произвежда българско кисело мляко.  Благодарение на това българското кисело мляко се налага на японския пазар като един от най-известните брандове. За японците пък българското кисело мляко е символ на България.

Японската компания си сътрудничи успешно с българската „Ел Би Булгарикум“, с принципал Министерството на икономиката, като тази съвместна дейност те първа ще се разширява.

От 2013 г. „Мейджи“ произвежда българско кисело мляко и за пазарите в Китай, Тайланд и Сингапур. „Българското кисело мляко е съкровище, актив, който трябва да се защитава и разширява като стойност. За японците то е символ на дълголетие и здравословен живот“, смята президентът на компанията Кадзуо Кавамура.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.