Начало Стара планина Коя е най-късата улица в България?

Коя е най-късата улица в България?

от LittleBG
0 Коментар

улица

Къде е най-дългата пешеходна улица в света? Къде е най-дългият град в България? Кой е най-дългият плаж в България?

Отговор на всички тези въпроси може да намерите в материалите на LittleBG.

Сега ще ви дадем отговор и на още един подобен въпрос, а именно – къде е най-късата улица в България?
А най-късата улица в България се намира във Велико Търново – ул. „Пролет“, дълга само 15 метра.

Най-дългата улица в България е русенската улица бул. „България“, дълга цели 21 600 метра. От рекорда е изключен Околовръстният път (52 км) в София и Скоростната магистрала (23 км) в Перник.

В София най-късата улица е ул. „Трифон Силяновски“ – дълга е 34 метра. Най-дългата улица в София, по която едва ли ще изберем да се разхождаме, е бул. „Цариградско шосе“ – 19 000 метра, като от класацията е изваден Околовръстният път (52 км).
Тези любопитни данни обяви Галя Тодорова от сайта Bgmaps.bg пред БТА. На картите на сайта са включени 70 000 километра пътна мрежа, а екипът актуализира адресите, картите и информацията за пътната мрежа ежедневно. Най-активни в търсенето са хората на възраст между 25 и 34 години, а най-малък – 12 на сто е делът на търсачите на възраст над 55 години.

Най-често ползват услугите на виртуалната карта жителите на София – 53 на сто от всичките й потребители, Варна – 7 на сто, Пловдив – 6 на сто, Бургас – 4 на сто.
0 Коментар
0

Подобни публикации

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност