България в топ 5 сред руските туристи

Бургаски плаж

Снимка: LittleBG

България е в топ 5 сред руските туристи. Това каза в интервю за БНР Майя Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР). Проучването е направено през май, като са анализирани туристическите предпочитания на руснаците.
България е сред петте най-продавани туристически дестинации, категорични са данните. Някои туроператори споделиха, че интересът към България като туристическа дестинация за руснаците се е увеличил с около 35-40%. Майя Ломидзе смята, че интересът към България от руски туристи се е увеличил с около 15% като цяло.

Според проучването 45% от руснаците ще прекарат лятото у дома , което е с 5% повече от миналата година, 35% заявяват, че ще почива на вилите си, което е с 9% повече, отколкото през 2015 г., и само 3% са заявили, че ще прекарат лятната си почивка в чужбина – в страни извън бившия Съветски съюз.
17% от анкетираните са заявили, че ще прекарат цялото лято на работното си място, което е с 6% повече от миналата година, допълни Майя Ломидзе. Тя обясни, че зад отказа на 44% от руснаците да прекарат лятната ваканция извън Русия са финансови.

Според Ломидзе трудно може да бъде предсказано увеличение на руския туристически поток към България за летния сезон. „Много хора предпочитат да резервират почивки в последната минута. Вече се вижда, че има увеличение, но докога ще се продължи е трудно да се каже. Причината е, че нямаме цялата информация за продажбите, направени за български дестинации“, обяснява Ломидзе.

Едно е сигурно – България ще получи своята част от руските туристи, почиващи по-рано в Турция, но не всички. „Липсата на предложения за почивка в Турция и Египет ще доведе до преразпределение на общия туристически трафик. Част от него ще бъде преразпределен към България. Но има и туристи, които изобщо няма да почиват, така страните от Средиземноморието и Черно море, където е и България, не трябва да чакат тези 5 милиона туристи.“

Прочетете още:

Най-посещаваните СПА курорти в България

Какво лекуват минералните води в България?

Места, където не предполагате, че има минерални извори

Още интересни материали може да намерите на страницата ни във фейсбук
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×