Улица прославя Пловдив

в. Марица

в. МарицаУлица „Зора“ е една малка и стръмна улица във втория по-големина град в България. Улицата е удобна за пешеходците, тъй като осигурява пряк път между Понеделник пазар и Стария град.

Но не само това е интересното в забравената уличка в Пловдив, а фактът, че влезе в туристически гайд за града на Тепетата.

Студентите шегобийци от Музикалната академия обаче често местят ударението върху буквата „о“ и според тях името идва от „зор“, защото всеки ден пъхтят уморени по нея към тепето, пише в материала, озаглавен „5-те очарователни места в Пловдив” в GoGo.bg. Но ако неустрашимо продължите нагоре, ще откриете прекрасната малка църква „Света Параскева“, посочват авторите. Романтичната им представа обаче тутакси се разбива от дивата действителност.

В чудния за пловдивчани пътеводител „5-те очарователни места в града” влизат още улица „Стръмна”, която тръгва от източната част на Стария град. Там няма магазини, продавачи и глъч, отбелязват като позитив в гайда. Но мястото е магическо. Другите препоръчани обекти са Детската железница, Акведуктът и Кръглата кула, допълва още в. „Марица“.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×