Най-добрият барман в света е българин

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА БАРМАНИТЕ

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА БАРМАНИТЕ

България доказа, че е номер едно в професията барман. Това направи Васил Колев. Българинът е десеткратен национален шампион и спечели световната титла на Световното първенство на барманите.
То се проведе в София. Васил Колев победи  в най-оспорваната категория „Изборът на бармана” срещу представителите на още 11 страни. Българинът победи жестоката конкуренция с „Розови сълзи“.

Победата му е и рекорд в историята на Международната асоциация на барманите – до този момент никой освен него не е успявал да спечели три световни титли.

„Изключително сме горди с невероятното постижение на Васил“, каза Пенчо Пенчев, президент на Българската асоциация на барманите (БАБ). „Това е заслужено доказателство за неговия професионализъм, креативност и опит“.

България е и единствената страна, която от 2010 г. насам всяка година печели медали на Световното първенство на барманите в резултат от наложените високи професионални стандарти и  работата на БАБ.

Коктейлът, който донесе най-престижното световно отличие за бармани на Васил Колев се казва „Розови сълзи“.

В него има домашно направена съставка, която допълва букета от вкусове и съдържа нашенска мащерка.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА БАРМАНИТЕ

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА БАРМАНИТЕ

Ето и какво съдържа „Розови сълзи“:

30 мл Джим Бим Хъни

15 мл Реал джинджифил

20 мл ликьор Монин праскова

100 мл фреш портокал

12 капки Де Кайпър Класик битер

20 мл домашно направена съставка от 500 мл Монин дъвка, 600 мл вода, 8 гр. мащерка, 5 гр. джинджифил, 1 гр карамфил, 1 пръчица канела, розов грейпфрут обелен.

×