Най-дългото островно хоро ще се извие на Света Анастасия

anastasia-island.com

anastasia-island.com

Наред с мистичната си история и легендите за съкровища и пиратски набези, сега остров Света Анастасия се готви да запише нова страница в историята си. За първи път на малкото парче земя в Бургаския залив ще се извие най-дългото островно хоро, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Поводът за това е празникът на острова 15 август, който се организира от Община Бургас и ОП „Туризъм“. Островното хоро ще поведат професионални танцьори под съпровода на певци и жива музика от ансамбъл „Странджа“.

Те ще изпълнят тракийски и странджански песни, с които да увлекат колкото се може повече хора в народните танци. Надиграването започва в 11:30 часа и в него ще могат да се включат всички посетители на остров Света Анастасия. Танцьорите ще направят първите стъпки от сцената при църквата. Целта е хорото да обиколи целия остров.

В програмата за празника на остров Света Анастасия са предвидени още много изненади и забавления за посетителите. Остава ни да се помолим за хубаво време през уикенда, за да се превърне той в незабравим празник.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.