Начало Made in BG Дизела пак се изправя пред Ком – Емине

Дизела пак се изправя пред Ком – Емине

от LittleBG
1 Коментар
YouTube

YouTube

Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела обяви, че ще атакува рекорда за най-бързо изминаване на маршрута от Ком до Емине.

Според информацията във фен страницата му във Facebook опитът му ще е между 20 август и 5 септември, съобщава в. „Дневник“.

След като близо 30 години най-доброто постижение се държеше от Любомир Палакарчев, във вторник Божидар Антонов го подобри. Той завърши за 5 дни, 10 часа и 10 минути, което е с 3.50 часа по-добро време от това на Палакарчев.

„Същото място, същото време, същият опит – една година по-късно. Отново ще се изправя пред Ком – Емине и предизвикателствата на този преход – 600 километра с 15 000 м положителна денивелация“, обяви Николов.

„Готов съм и продължавам да се подготвям. Знам кои са проблемните участъци и пак ще ги видя“, каза той. Целта му е да завърши за под пет дни. „Миналата година видях, че всичко се случва и затова няма как да се правят по-точно прогнози за часове или минути. Изпитанието е достатъчно дълго.“

Той се впусна в предизвикателството и миналата година. Тогава походът му, озаглавен „Достигни лимита си“, се оказа неуспешен, като Николов беше спрян от тежките метеорологични условия.

Планинският бегач и ориентировач поздрави Антонов за рекорда му. „Поздравления, Божо, за новия рекорд на Ком – Емине. Знам колко е трудно“, заяви той.

Печели пари през свободното време
1 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност