Руско училище ще има Бургас от септември

LiitleBG

LiitleBG

За първи път в Бургас отваря врати на 15 септември 2015 г. образователен център „Русская школа“ с подкрепата на Посолството на Руската федерация у нас. В него ще се подготвят ученици от I до VI клас, както и деца от предучилищна възраст.

Всички предмети ще се преподават на руски език според изискванията на образователната система в Русия.

„Русская школа“ в Бургас ще работи в тясно сътрудничество с училището към Посолството на Русия в София. При завършване на образователна степен възпитаниците на образователния център ще получават руски дипломи.

Децата от „Русская школа“ в Бургас ще бъдат обучавани от професионален екип преподаватели с богат педагогически опит, чиито дипломи са издадени в Русия. Директор на учебното заведение е Наталия Сафонова, която е професор по филология и заслужен преподавател на висшата образователна система на Руската федерация. Тя е била заместник-ректор по международната дейност на Тамбовския университет „Г.Р. Державин“.

Училището в Бургас ще предлага възможност за обучения на българи на руски език, както на руски ученици при полагане на държавни изпити след завършване на XI клас.

Мотото на новото учебно заведение е „С нас е интересно, поучително и вдъхновяващо!“.

Откриването на руско училище в Бургас е изключително необходимо предвид факта, че най-голямата диаспора на руски граждани се намира в този регион. По неофициални данни броят руски граждани в областта е 20 хиляди души.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×