Проф. Галина Куртева: Екстрактът от чесън не може да излекува рак

littlebg.com проф. Галина Куртева

bTV

„Всеки лекар мечтае за чудо, но такова – за съжаление, не става”. Това призна проф. Галина Куртева, завеждащ Клиниката по химиотерапия в Националната онкологична болница пред bTV.

„Съществуват невероятни възможности за недостатъчно недобронамерени личности, които разпространяват какво ли не за лечение на рак. Има някои продукти, които ако не помагат, поне не вредят. Това са хранителни добавки, витамини, но в никакъв случай няма как да имат този противотуморен ефект“, обясни професорът.

Лекарят коментира екстракта от чесън на Наташа Вълкова – българката, която стана истинска сензация, след като обяви, че е успяла да се излекува от рак с помощта на билкова отвара с извлек от чесън.

Проф. Куртева е категорична, че екстрактът от чесън може да има всякакъв друг ефект, но не и противотуморен, при положение че не е изследван.

Все пак специалистът даде надежда, че има описани феномени на парадоксално излекуване, като такъв е бил случаят с нейна пациентка, която е преборила само с една операция рак на дебелото черво.

Специалистът изнесе стряскащи данни – за 20 г. онкоболните в България се увеличават рязко – от 22 000 през 90-те години до 34 000 през 2012 г. Като основни виновници българите да се разболяват от рак проф. Куртева изтъкна замърсяването на въздуха и водата, но също и на наличието на различни вещества в храната.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×