Русия чака 200 българчета да учат безплатно

56_orig
Предстои ви да завършите училище и се чудите къде да продължите образованието си? Предлагаме ви една безплатна и доста добра алтернатива. А именно – защо не руски университет?

Да, това е вече напълно възможно и то безплатно. 200 българи ще могат да учат безплатно в руски университети. Безплатно е обучението, като студентите ще имат право и на академична стипендия. Тя ще е 1500 рубли месечно.

Стипендията не е обвързана с успеха на студента, той я получава до края на следването си в Русия. Но ако сте от ученолюбивите, ще получите двойна стипендия или 3000 рубли на месец.

За тази невероятна възможност съобщи Роберт Шестаков, първи секретар на Посолството на Русия у нас и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация в София. На среща в Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново той съобщи още, че от програмата могат да се възползват 15 000 студенти от целия свят.

Безплатното обучение е за бакалаври, магистри и докторанти, уточнява още dnesbg.com.

По думите на руския дипломат все повече български искат да учат в Русия. Това го показват и данните – за 2014 г. при квота 50 души са приети 114 български студенти, а през 2015 г. при квота 150 души са приети 154 студенти.

За да кандидатстват, родните младежи трябва да изпратят документите си до края на март. И ако не знаят руски език, това не трябва да ги спира. Защото първата година на следването си в Русия ще получат възможност да научат езика без пари.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.